6 Nisan 2017 Perşembe

Pratik Poğaça

Merhaba,

Aynı hamurdan değişik iç harçları ile tek tek porsiyonla uğraşmadan ve aynı tepside pide şeklinde poğaça yapmaya ne dersiniz?
Tek düşünmeniz gereken hangi iç malzemeyi kullanacağınıza karar vermek.
Arzu ederseniz bir veya iki tanesinin üzerini pide şeklinde açık olarak da yapabilirsiniz. Özellikle sucuklu kaşarlı çok güzel oluyor.

Malzemeler:
• 3 - 3,5 su bardağı un
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• Yarım su bardağı yoğurt
• 225 gr tereyağ ( oda sıcaklığı)
• 1 paket kabartma tozu,
• 1-2 çay kaşığı tuz
• 2 yumurta (bir yumurta sarısı poğaçanın üzeri için kullanılacak)

İç malzemesi:
• 2 orta boy soğan
• 150 gr kıyma
• Kırmızı pul biber
• Karabiber
• Tuz

Üzeri için: 
• 1 yumurta sarısı
• Susam

Yapılışı:

Hamuru için bir kap içerisine sırasıyla sıvıyağı, yoğurdu, tereyağı, iki yumurta ikinci yumurtanın sadece akı (sarısı üzeri için kullanılacak) ve tuz ilave edip karıştıralım. Karışımın üzerine yavaşca eleyerek un ve kabartma tozunu ilave edelim. Yumuşak bir hamur hazırlayalım. Hamurumuz dinlenirken iç malzemelerimizi karıştıralım. Daha sonra hazırladığımız hamuru tepsinizin büyüklüklüğüne göre üç veya dört parçaya ayırıp uzun pide şeklinde yapıp iç malzememizi koyalım. 
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp , çörek otu veya susam ilavesi ile önceden ısıtılmış 175- 180 derece fırına verelim. 25-30 dk sonra poğaçamız hazır. 

Afiyet olsun.
DE