2 Mayıs 2016 Pazartesi

KUZU ETLİ ŞEVKETİ BOSTAN YEMEĞİ

Merhaba,

Haftasonu bu yıl 2.si düzenlenen "Enginar Festivali" için Urla'daydım. Hazır Urla'ya gitmişken yakın çevreleri ziyaret etmemek olmazdı. Kısa da olsa çok keyifli bir tatil oldu. Bu geziye ait notlarımı ve fotoğraflarımı ileride sizlerle ayrıca buradan paylaşmak istiyorum kısmetse. Bugün ise Seferihisar Sığacık pazarından satın aldığım "Şevketi Bostan Otu" ile yaptığım kuzu etli, arpacık soğanlı yemeğimi paylaşmak istedim. Şevketi Bostan Girit Mutfağına özgü ve Ege'de çok tüketilen otlardan. İzmir'de salata ve zeytinyağlı yemeğini tatma fırsatım oldu, inanılmaz lezzetliydi. 

Şevketi Bostan yemeği için;

Malzemeler:
• 1 kilo ayıklanmış, yıkanmış şevketi bostan
• 15 adet arpacık soğan 
• 1/2 yemek kaşığı salça
• 1 çay bardağı kadar zeytinyağ
• tuz
• 1/2 limon suyu
• 2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
• Arpacık soğanları ayıklarken, diğer taraftan yıkanmış ve doğranmış şevketi bostanı limonlu suda en az 20 dakika kaynatın.
• Diğer taraftan eti tencereye alın, et suyunu salıp çektikten sonra zeytinyağını koyun. 
• Ayıkladığınız arpacık soğanları ilave edin, 2-3 dakika çevirdikten sonra salçasını ilave edin.
• Kaynatılmış olan şevketi bostanları süzün ve soğanlı salçalı karışımın içerisine ilave edin.
• üzerine 2 su bardağı kadar sıcak su ve tuzu ilave edin ve pişirin. 
• Şevketi bostan otu oldukça sert olduğundan genellikle kuzu eti ile aynı anda pişecektir.

Afiyet olsun.
DE 


Kuzu Etli Şevketi Bostan Yemeği

Merhaba,

Haftasonu bu yıl 2.si düzenlenen "Enginar Festivali" için Urla'daydım. Hazır Urla'ya gitmişken yakın çevreleri ziyaret etmemek olmazdı. Kısa da olsa çok keyifli bir tatil oldu. Bu geziye ait notlarımı ve fotoğraflarımı ileride sizlerle ayrıca buradan paylaşmak istiyorum kısmetse. Bugün ise Seferihisar Sığacık pazarından satın aldığım "Şevketi Bostan Otu" ile yaptığım kuzu etli, arpacık soğanlı yemeğimi paylaşmak istedim. Şevketi Bostan Girit Mutfağına özgü ve Ege'de çok tüketilen otlardan. İzmir'de salata ve zeytinyağlı yemeğini tatma fırsatım oldu, inanılmaz lezzetliydi. 

Şevketi Bostan yemeği için;

Malzemeler:
• 1 kilo ayıklanmış, yıkanmış şevketi bostan
• 15 adet arpacık soğan 
• 1/2 yemek kaşığı salça
• 1 çay bardağı kadar zeytinyağ
• tuz
• 1/2 limon suyu
• 2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
• Arpacık soğanları ayıklarken, diğer taraftan yıkanmış ve doğranmış şevketi bostanı limonlu suda en az 20 dakika kaynatın.
• Diğer taraftan eti tencereye alın, et suyunu salıp çektikten sonra zeytinyağını koyun. 
• Ayıkladığınız arpacık soğanları ilave edin, 2-3 dakika çevirdikten sonra salçasını ilave edin.
• Kaynatılmış olan şevketi bostanları süzün ve soğanlı salçalı karışımın içerisine ilave edin.
• üzerine 2 su bardağı kadar sıcak su ve tuzu ilave edin ve pişirin. 
• Şevketi bostan otu oldukça sert olduğundan genellikle kuzu eti ile aynı anda pişecektir.

Afiyet olsun.
DE