2 Aralık 2015 Çarşamba

SÜTLAÇ

Merhaba!

Türk mutfağında yer alan birçok sütlü tatlı içinde en popüler olan ve en çok yapılan bir tatlıdır sütlaç.
Sütlaç, tipik bir Rumeli mutfağına ait tatlıdır. Sütlaçı pirinç unu kullanarak yapabileceğiniz gibi, hiç pirinç unu kullanılmadan da yapılabilir.

Sütlaç için malzemeler: 
• 5 su bardağı süt + 1 su bardağı süt
• Yarım su bardağı pirinç
• 1,5 su bardağı su
•  2-3 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
• 1 su bardağı toz şeker
•  1 fıske tuz

Yapılışı:
• Sütlaçımızı pişireceğimiz kabın içerisine yıkanmış pirinç ve 1,5 su bardağı soğuk suyu koyun ve Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin,
• 5 su bardağı soğuk sütü karıştırarak ilave edin,
• Diğer taraftan 2-3 yemek kaşığı pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk sütle birlikte iyice karıştırın, kaynamakta olan tencerenin içerisine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin,
. Sütlacımız kıvam kazanmaya başladıktan sonra en son toz şeker ve bir fıske tuzumuzu ilave edelim,
• Bir taşım daha kaynadıktan sonra, servis kaselerine alalım.

Afiyet olsun.
DE



Sütlaç

Merhaba!

Türk mutfağında yer alan birçok sütlü tatlı içinde en popüler olan ve en çok yapılan bir tatlıdır sütlaç.
Sütlaç, tipik bir Rumeli mutfağına ait tatlıdır. Sütlaçı pirinç unu kullanarak yapabileceğiniz gibi, hiç pirinç unu kullanılmadan da yapılabilir.

Sütlaç için malzemeler: 
• 5 su bardağı süt + 1 su bardağı süt
• Yarım su bardağı pirinç
• 1,5 su bardağı su
•  2-3 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
• 1 su bardağı toz şeker
•  1 fıske tuz

Yapılışı:
• Sütlaçımızı pişireceğimiz kabın içerisine yıkanmış pirinç ve 1,5 su bardağı soğuk suyu koyun ve Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin,
• 5 su bardağı soğuk sütü karıştırarak ilave edin,
• Diğer taraftan 2-3 yemek kaşığı pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk sütle birlikte iyice karıştırın, kaynamakta olan tencerenin içerisine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin,
. Sütlacımız kıvam kazanmaya başladıktan sonra en son toz şeker ve bir fıske tuzumuzu ilave edelim,
• Bir taşım daha kaynadıktan sonra, servis kaselerine alalım.

Afiyet olsun.
DE