30 Ocak 2016 Cumartesi

PEYNİRLİ RULO POĞAÇA

Merhaba,

Bu sefer mayalı ve görüntüsü şık bir poğaça tarifini sizlerle paylaşmak istedim. 

Hamuru için malzemeler:
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 2 su bardağı ılık süt
• 2 adet yumura beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
• 1,5 tatlı kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya
• alabildiği kadar un
• 1tatlı kaşığı tuz
• 3 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:
• Süt, şeker, yumurta akı, sıvıyağ, tuz ve yaş mayayı hep birlikte karıştırın, unu yavaş yavaş ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin, iyice yoğurduktan sonra üzerini kapatın ve en az 1 saat dinlendirin,
• dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak bezeler yapın,
• herbir bezeyi merdane yardımı ile yuvarlak şekilde açın, bir bıçak yardımı ile piza dilimi şeklinde 4'e bölün. 
• kesilen parçaların üst kısmına peynir konulacak kadar boşluk bırakın, 1 cm aralıklarla dikey çizikler yaparak kesin.
• hamurun üst kısmındaki boşluğa peynir harcınızı koyun ve rulo yaparak sarın. Ay çöreği gibi şekil verin ve aralıklı olarak yağlanmış veya yağlı kağıtlı fırın tepsinize dizin.
• tepside 30 dakika daha dinlendirdikten sonra, önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
DE


Peynirli Rulo Poğaça

Merhaba,

Bu sefer mayalı ve görüntüsü şık bir poğaça tarifini sizlerle paylaşmak istedim. 

Hamuru için malzemeler:
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 2 su bardağı ılık süt
• 2 adet yumura beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
• 1,5 tatlı kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya
• alabildiği kadar un
• 1tatlı kaşığı tuz
• 3 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:
• Süt, şeker, yumurta akı, sıvıyağ, tuz ve yaş mayayı hep birlikte karıştırın, unu yavaş yavaş ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin, iyice yoğurduktan sonra üzerini kapatın ve en az 1 saat dinlendirin,
• dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak bezeler yapın,
• herbir bezeyi merdane yardımı ile yuvarlak şekilde açın, bir bıçak yardımı ile piza dilimi şeklinde 4'e bölün. 
• kesilen parçaların üst kısmına peynir konulacak kadar boşluk bırakın, 1 cm aralıklarla dikey çizikler yaparak kesin.
• hamurun üst kısmındaki boşluğa peynir harcınızı koyun ve rulo yaparak sarın. Ay çöreği gibi şekil verin ve aralıklı olarak yağlanmış veya yağlı kağıtlı fırın tepsinize dizin.
• tepside 30 dakika daha dinlendirdikten sonra, önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
DE