30 Kasım 2015 Pazartesi

BACANA YEMEĞİ

Merhaba!

Ege yöresine ait geleneksel fakat unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerden Bacana yemeği tarifini paylaşmak istedim bugün. Bacana yemeğini biraz Rumeli mutfağının kaçamağı ile benzetebilirsiniz.
Çünkü her iki lezzette de aynı malzemeler kullanılmakta. Ancak hazırlanışı, pişirme metodları farklı. Değişik tat arayanlar için 
Bacanayı etli, tavuklu, sebzeli yemeklerin yanında da kullanabilirsiniz. Yemeğin geleneksel tadında üzerine peynirli, domatesli,kıymalı ve tarhanalı yapılan soslar tercih edilemekte. Ben de bugün geleneksel tatlardan tarhana sosu ile yapılanını seçtim. 

Malzemeler:
• 4 yemek kaşığı un
• 2 -3 yemek kaşığı mısır unu
• 2 çorba kaşığı tereyağ
• 1,5 çay kaşığı kadar tuz
• 4 su bardağı et suyu veya su

Tarhana sosu için:
• 3 çorba kaşığı tarhana
• 2 çorba kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI:
• Tencereye mısır unu ve buğday unu konulur ve kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavrulur. Yaklaşık 10-15 dakika kadar,
• 2 çorba kaşığı tereyağ ilavesi yapılır ve karıştırılır,
• su veya et suyu unlu karışıma yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir, topaklanmamasına dikkat edilerek pişirilir. Tuz ilavesi yapılır.
•karışım servis tabağına alınır.
• üzerine kavrulmuş tercih edilen sos ilave edilip, sıcak servis edilir. Ben kavrulmuş tarhana ve acı sevdiğim için kırmızı pul biber kullandım.
Afiyet olsun.
DE



BACANA YEMEĞİ

Merhaba!

Ege yöresine ait geleneksel fakat unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerden Bacana yemeği tarifini paylaşmak istedim bugün. Bacana yemeğini biraz Rumeli mutfağının kaçamağı ile benzetebilirsiniz.
Çünkü her iki lezzette de aynı malzemeler kullanılmakta. Ancak hazırlanışı, pişirme metodları farklı. Değişik tat arayanlar için 
Bacanayı etli, tavuklu, sebzeli yemeklerin yanında da kullanabilirsiniz. Yemeğin geleneksel tadında üzerine peynirli, domatesli,kıymalı ve tarhanalı yapılan soslar tercih edilemekte. Ben de bugün geleneksel tatlardan tarhana sosu ile yapılanını seçtim. 

Malzemeler:
• 4 yemek kaşığı un
• 2 -3 yemek kaşığı mısır unu
• 2 çorba kaşığı tereyağ
• 1,5 çay kaşığı kadar tuz
• 4 su bardağı et suyu veya su

Tarhana sosu için:
• 3 çorba kaşığı tarhana
• 2 çorba kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI:
• Tencereye mısır unu ve buğday unu konulur ve kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavrulur. Yaklaşık 10-15 dakika kadar,
• 2 çorba kaşığı tereyağ ilavesi yapılır ve karıştırılır,
• su veya et suyu unlu karışıma yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir, topaklanmamasına dikkat edilerek pişirilir. Tuz ilavesi yapılır.
•karışım servis tabağına alınır.
• üzerine kavrulmuş tercih edilen sos ilave edilip, sıcak servis edilir. Ben kavrulmuş tarhana ve acı sevdiğim için kırmızı pul biber kullandım.
Afiyet olsun.
DE