13 Mayıs 2016 Cuma

MASTAVE

Merhaba,

Mastave, Osmalı Mutfağında soğuk meze olarak tüketilen aslında bir nevi cacık. Oldukça lezzetli, yapımı kolay ve yaz ayları için ideal bir meze. Meze diyorum çünkü süzme yoğurt kullanarak kıvamı daha yoğun olduğu için meze, normal yoğurtla yaptığınız, sulandırdığınız takdirde cacık şekliyle afiyetle yiyebilirsiniz.

Malzemeler:

• Pazı (istediğiniz oranda kullanabilirsiniz)
• 300-350 gram süzme yoğurt veya yoğurt
• 2 diş sarımsak
• tuz
• çörek otu
• üzeri için zeytinyağ

Yapılışı:
• Bir tencereye tuz ve su koyun kaynasın.
• Kullanacağınız kadar pazı yaprağını iyice yıkayın ve kaynamakta olan suyun içerisine alın ve 3-4 dakika kadar haşlayın.
• 3-4 dakika sonrasında haşlanan pazı yapraklarını önceden hazırlamış olduğunuz soğuk (buzlu) suya alın. Böylelikle pazı yaprakları yeşil rengini koruyacaktır. 
• Soğuk sudan süzgeçe çıkarın, iyice süzüldükten sonra. Pazının ortadaki kalın damarlı kısmını alın ve şeritler halinde doğrayın. (Arzu ederseniz haşlamadan önce de kalın damarını çıkarabilirsiniz.)
• Sarımsakları tuzla iyice ezdikten sonra yoğurtla karıştırın. Doğramış olduğunuz pazı yapraklarını ilave edin ve karıştırın.
• Servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağ  ve çörek otu ilave edin.
Afiyet olsun.
DE



Mastave

Merhaba,

Mastave, Osmalı Mutfağında soğuk meze olarak tüketilen aslında bir nevi cacık. Oldukça lezzetli, yapımı kolay ve yaz ayları için ideal bir meze. Meze diyorum çünkü süzme yoğurt kullanarak kıvamı daha yoğun olduğu için meze, normal yoğurtla yaptığınız, sulandırdığınız takdirde cacık şekliyle afiyetle yiyebilirsiniz.

Malzemeler:

• Pazı (istediğiniz oranda kullanabilirsiniz)
• 300-350 gram süzme yoğurt veya yoğurt
• 2 diş sarımsak
• tuz
• çörek otu
• üzeri için zeytinyağ

Yapılışı:
• Bir tencereye tuz ve su koyun kaynasın.
• Kullanacağınız kadar pazı yaprağını iyice yıkayın ve kaynamakta olan suyun içerisine alın ve 3-4 dakika kadar haşlayın.
• 3-4 dakika sonrasında haşlanan pazı yapraklarını önceden hazırlamış olduğunuz soğuk (buzlu) suya alın. Böylelikle pazı yaprakları yeşil rengini koruyacaktır. 
• Soğuk sudan süzgeçe çıkarın, iyice süzüldükten sonra. Pazının ortadaki kalın damarlı kısmını alın ve şeritler halinde doğrayın. (Arzu ederseniz haşlamadan önce de kalın damarını çıkarabilirsiniz.)
• Sarımsakları tuzla iyice ezdikten sonra yoğurtla karıştırın. Doğramış olduğunuz pazı yapraklarını ilave edin ve karıştırın.
• Servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağ  ve çörek otu ilave edin.
Afiyet olsun.
DE