29 Nisan 2016 Cuma

ÇİLEK REÇELİ

Merhaba,

Portakal reçeli tarifimin hemen arkasından bugün sizlerle çilek reçeli tarifini paylaşmak istiyorum. Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler:
• 2 kilo çilek
• 2 kilo toz şeker
• 1 çay kaşığı limon tuzu
•  yarım limon suyu

Yapılışı:
• Çilekleri ayıklayıp, yıkadıktan ve iyice süzdükten sonra, pişireceğiniz tencereye alın. Üzerine toz şekerini ilave edin ve sabaha kadar bekletin. (Dilerseniz beklemeyebilirsiniz, ben beklettim)
• Sabahleyin tencereyi önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın.
• Yaklaşık  40-45 dakika kadar bu şekilde pişirin. 
• Reçelin kıvamını anlamak için 45 dakikanın sonunda 1 kaşık kadar içerisinden reçel alın, porselen bir tabağa    çıkarın, buzdolabında 3-4 dakika tutun. Reçeli çıkardığınızda koyu kıvama ulaşmışsa reçeliniz olmuş demektir.
• kontrollü bir şekilde pişirin,kaynamaya başlayınca ara ara reçelinizin şekerlenmemesi için köpüğünü
toplayın. Reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. Bitmesine yakın yarım limon suyunu ve limon tuzunu ilave edin.
Afiyet olsun.
DE


Çilek Reçeli

Merhaba,

Portakal reçeli tarifimin hemen arkasından bugün sizlerle çilek reçeli tarifini paylaşmak istiyorum. Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler:
• 2 kilo çilek
• 2 kilo toz şeker
• 1 çay kaşığı limon tuzu
•  yarım limon suyu

Yapılışı:
• Çilekleri ayıklayıp, yıkadıktan ve iyice süzdükten sonra, pişireceğiniz tencereye alın. Üzerine toz şekerini ilave edin ve sabaha kadar bekletin. (Dilerseniz beklemeyebilirsiniz, ben beklettim)
• Sabahleyin tencereyi önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın.
• Yaklaşık  40-45 dakika kadar bu şekilde pişirin. 
• Reçelin kıvamını anlamak için 45 dakikanın sonunda 1 kaşık kadar içerisinden reçel alın, porselen bir tabağa    çıkarın, buzdolabında 3-4 dakika tutun. Reçeli çıkardığınızda koyu kıvama ulaşmışsa reçeliniz olmuş demektir.
• kontrollü bir şekilde pişirin,kaynamaya başlayınca ara ara reçelinizin şekerlenmemesi için köpüğünü
toplayın. Reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. Bitmesine yakın yarım limon suyunu ve limon tuzunu ilave edin.
Afiyet olsun.
DE





MAŞ FASULYESİ

Merhaba,

Maş fasulyesi ya da diğer adıyla "cin börülcesi"nin faydaları saymakla bitmez.
Başlıcaları;
Yağ içermez, protein ve liften yana oldukça zengin,
• liften yana zengin oluşundan dolayı kollestrolün düşürülmesine yardımcı olur,
• Diyabetik hastalar için çok uygun bir besin,
• Bağırsak ve kalp dostudur. 

Maş fasulye ile salata, piyaz, çorba yapabileceğiniz gibi pilavlarınıza da ilave edebilirsiniz. Bugün sizlerle salata tarifini paylaşıyorum. 

Malzemeler:
• 1 su bardağı maş fasulye
• 1 adet kırmızı soğan( közlenmiş)
• 2 adet yeşil biber (közlenenmiş)
• 2-3 dal taze soğan (arzuya göre)
• yarım demet maydanoz
• 1/3 demet taze nane
• 2-3 dal dereotu (arzuya göre)
• 1 havuç

Sosu için:
• Zeytinyağ
• limon
• tuz
• 1 tatlı kaşığı kadar nar ekşisi

Yapılışı:
• Akşamdan maş fasulyesini ılık su dolu bir kaba alın,
• Ertesi gün maş fasulyesini tuzlu suda hafif iri kalacak şekilde haşlayın. Yaklaşık 10-15 dakika kadar.
• Kaynadıktan sonra yıkayın ve süzün. (Siyah suyu çıkana kadar yıkayın.)
• İyice süzüldükten ve kuruduktan sonra, ince doğranmış yeşillikleri, doğranmış közlenmiş biber ve yine ince doğranmış havuçlarla harmanlayın,
• En son salata sosunu hazırlayın ve hep birlikte karıştırın.
Afiyet olsun.
DE


Maş Fasulyesi

Merhaba,

Maş fasulyesi ya da diğer adıyla "cin börülcesi"nin faydaları saymakla bitmez.
Başlıcaları;
Yağ içermez, protein ve liften yana oldukça zengin,
• liften yana zengin oluşundan dolayı kollestrolün düşürülmesine yardımcı olur,
• Diyabetik hastalar için çok uygun bir besin,
• Bağırsak ve kalp dostudur. 

Maş fasulye ile salata, piyaz, çorba yapabileceğiniz gibi pilavlarınıza da ilave edebilirsiniz. Bugün sizlerle salata tarifini paylaşıyorum. 

Malzemeler:
• 1 su bardağı maş fasulye
• 1 adet kırmızı soğan( közlenmiş)
• 2 adet yeşil biber (közlenenmiş)
• 2-3 dal taze soğan (arzuya göre)
• yarım demet maydanoz
• 1/3 demet taze nane
• 2-3 dal dereotu (arzuya göre)
• 1 havuç

Sosu için:
• Zeytinyağ
• limon
• tuz
• 1 tatlı kaşığı kadar nar ekşisi

Yapılışı:
• Akşamdan maş fasulyesini ılık su dolu bir kaba alın,
• Ertesi gün maş fasulyesini tuzlu suda hafif iri kalacak şekilde haşlayın. Yaklaşık 10-15 dakika kadar.
• Kaynadıktan sonra yıkayın ve süzün. (Siyah suyu çıkana kadar yıkayın.)
• İyice süzüldükten ve kuruduktan sonra, ince doğranmış yeşillikleri, doğranmış közlenmiş biber ve yine ince doğranmış havuçlarla harmanlayın,
• En son salata sosunu hazırlayın ve hep birlikte karıştırın.
Afiyet olsun.
DE