Portakal reçeli tarifimin hemen arkasından bugün sizlerle çilek reçeli tarifini paylaşmak istiyorum. Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler:
• 2 kilo çilek
• 2 kilo toz şeker
• 1 çay kaşığı limon tuzu
• yarım limon suyu
Yapılışı:
• Çilekleri ayıklayıp, yıkadıktan ve iyice süzdükten sonra, pişireceğiniz tencereye alın. Üzerine toz şekerini ilave edin ve sabaha kadar bekletin. (Dilerseniz beklemeyebilirsiniz, ben beklettim)
• Sabahleyin tencereyi önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın.
• Yaklaşık 40-45 dakika kadar bu şekilde pişirin.
• Reçelin kıvamını anlamak için 45 dakikanın sonunda 1 kaşık kadar içerisinden reçel alın, porselen bir tabağa çıkarın, buzdolabında 3-4 dakika tutun. Reçeli çıkardığınızda koyu kıvama ulaşmışsa reçeliniz olmuş demektir.
• kontrollü bir şekilde pişirin,kaynamaya başlayınca ara ara reçelinizin şekerlenmemesi için köpüğünü
toplayın. Reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. Bitmesine yakın yarım limon suyunu ve limon tuzunu ilave edin.
Afiyet olsun.
DE