29 Nisan 2016 Cuma

ÇİLEK REÇELİ

Merhaba,

Portakal reçeli tarifimin hemen arkasından bugün sizlerle çilek reçeli tarifini paylaşmak istiyorum. Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler:
• 2 kilo çilek
• 2 kilo toz şeker
• 1 çay kaşığı limon tuzu
•  yarım limon suyu

Yapılışı:
• Çilekleri ayıklayıp, yıkadıktan ve iyice süzdükten sonra, pişireceğiniz tencereye alın. Üzerine toz şekerini ilave edin ve sabaha kadar bekletin. (Dilerseniz beklemeyebilirsiniz, ben beklettim)
• Sabahleyin tencereyi önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın.
• Yaklaşık  40-45 dakika kadar bu şekilde pişirin. 
• Reçelin kıvamını anlamak için 45 dakikanın sonunda 1 kaşık kadar içerisinden reçel alın, porselen bir tabağa    çıkarın, buzdolabında 3-4 dakika tutun. Reçeli çıkardığınızda koyu kıvama ulaşmışsa reçeliniz olmuş demektir.
• kontrollü bir şekilde pişirin,kaynamaya başlayınca ara ara reçelinizin şekerlenmemesi için köpüğünü
toplayın. Reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. Bitmesine yakın yarım limon suyunu ve limon tuzunu ilave edin.
Afiyet olsun.
DE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder