29 Nisan 2016 Cuma

MAŞ FASULYESİ

Merhaba,

Maş fasulyesi ya da diğer adıyla "cin börülcesi"nin faydaları saymakla bitmez.
Başlıcaları;
Yağ içermez, protein ve liften yana oldukça zengin,
• liften yana zengin oluşundan dolayı kollestrolün düşürülmesine yardımcı olur,
• Diyabetik hastalar için çok uygun bir besin,
• Bağırsak ve kalp dostudur. 

Maş fasulye ile salata, piyaz, çorba yapabileceğiniz gibi pilavlarınıza da ilave edebilirsiniz. Bugün sizlerle salata tarifini paylaşıyorum. 

Malzemeler:
• 1 su bardağı maş fasulye
• 1 adet kırmızı soğan( közlenmiş)
• 2 adet yeşil biber (közlenenmiş)
• 2-3 dal taze soğan (arzuya göre)
• yarım demet maydanoz
• 1/3 demet taze nane
• 2-3 dal dereotu (arzuya göre)
• 1 havuç

Sosu için:
• Zeytinyağ
• limon
• tuz
• 1 tatlı kaşığı kadar nar ekşisi

Yapılışı:
• Akşamdan maş fasulyesini ılık su dolu bir kaba alın,
• Ertesi gün maş fasulyesini tuzlu suda hafif iri kalacak şekilde haşlayın. Yaklaşık 10-15 dakika kadar.
• Kaynadıktan sonra yıkayın ve süzün. (Siyah suyu çıkana kadar yıkayın.)
• İyice süzüldükten ve kuruduktan sonra, ince doğranmış yeşillikleri, doğranmış közlenmiş biber ve yine ince doğranmış havuçlarla harmanlayın,
• En son salata sosunu hazırlayın ve hep birlikte karıştırın.
Afiyet olsun.
DE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder