22 Haziran 2016 Çarşamba

ETLİ KABAK YEMEĞİ

Merhaba,

Bugünkü seçimim etli kabak yemeği. Aslında bu yemeği daha çok etsiz, zeytinyağlı olarak yaparım genelde. Ama inanın ikisi de çok lezzetli.

Malzemeler:

• 4-5 adet orta boy kabak
• 300 gram kuşbaşı et
• 1 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı tereyağ
• 2-3 adet domates
• 1-2 diş sarımsak (arzuya göre)
• 1/3 demet dereotu (ölçüsünü damak tadınıza göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz)
• 1 avuç pirinç
• Tuz
• kırmızı pul biber (arzuya göre)
• 1 veya 1/2 çay bardağı sıcak su

Yapılışı:
• Öncelikle eti tencereye koyun ve tencere kapağı kapalı, kısık ateşte pişirmeye bırakın. Etler pişmeden suyunu çektiğinde her defasında yarım çay bardağından fazla olmamak şartı ile sıcak su takviyesi yapın.
• Etler piştiğinde tereyağını ekleyip karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
• Daha sonra küp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edin.
• Yıkanmış ve ayıklanmış kabakları önce boylamasına ikiye kesin ve iri iri doğrayın.
• Domateslerin kabuklarını soyun ve minik küp şeklinde doğrayın.
• Soğan ve sarımsaklardan sonra doğranan domatesleri ilave edin. 3-4 dakika kadar pişirin. Arzu ederseniz bu aşamada bir tatlı kaşığı kadar salça ilave edebilirsiniz.
• En son üzerine doğranmış kabakları, pirinç, tuz, pul biber ve yaklaşık bir çay bardağı kadar sıcak su ekleyin. İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısın. Kabaklar pişene kadar yemeği pişirin.
• Yemek piştikten, altını kapattıktan sonra ince kıyılmış bol dereotunu ilave edin.
Afiyet olsun.
DE



Etli Kabak Yemeği

Merhaba,

Bugünkü seçimim etli kabak yemeği. Aslında bu yemeği daha çok etsiz, zeytinyağlı olarak yaparım genelde. Ama inanın ikisi de çok lezzetli.

Malzemeler:

• 4-5 adet orta boy kabak
• 300 gram kuşbaşı et
• 1 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı tereyağ
• 2-3 adet domates
• 1-2 diş sarımsak (arzuya göre)
• 1/3 demet dereotu (ölçüsünü damak tadınıza göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz)
• 1 avuç pirinç
• Tuz
• kırmızı pul biber (arzuya göre)
• 1 veya 1/2 çay bardağı sıcak su

Yapılışı:
• Öncelikle eti tencereye koyun ve tencere kapağı kapalı, kısık ateşte pişirmeye bırakın. Etler pişmeden suyunu çektiğinde her defasında yarım çay bardağından fazla olmamak şartı ile sıcak su takviyesi yapın.
• Etler piştiğinde tereyağını ekleyip karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
• Daha sonra küp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edin.
• Yıkanmış ve ayıklanmış kabakları önce boylamasına ikiye kesin ve iri iri doğrayın.
• Domateslerin kabuklarını soyun ve minik küp şeklinde doğrayın.
• Soğan ve sarımsaklardan sonra doğranan domatesleri ilave edin. 3-4 dakika kadar pişirin. Arzu ederseniz bu aşamada bir tatlı kaşığı kadar salça ilave edebilirsiniz.
• En son üzerine doğranmış kabakları, pirinç, tuz, pul biber ve yaklaşık bir çay bardağı kadar sıcak su ekleyin. İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısın. Kabaklar pişene kadar yemeği pişirin.
• Yemek piştikten, altını kapattıktan sonra ince kıyılmış bol dereotunu ilave edin.
Afiyet olsun.
DE