22 Haziran 2016 Çarşamba

Etli Kabak Yemeği

Merhaba,

Bugünkü seçimim etli kabak yemeği. Aslında bu yemeği daha çok etsiz, zeytinyağlı olarak yaparım genelde. Ama inanın ikisi de çok lezzetli.

Malzemeler:

• 4-5 adet orta boy kabak
• 300 gram kuşbaşı et
• 1 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı tereyağ
• 2-3 adet domates
• 1-2 diş sarımsak (arzuya göre)
• 1/3 demet dereotu (ölçüsünü damak tadınıza göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz)
• 1 avuç pirinç
• Tuz
• kırmızı pul biber (arzuya göre)
• 1 veya 1/2 çay bardağı sıcak su

Yapılışı:
• Öncelikle eti tencereye koyun ve tencere kapağı kapalı, kısık ateşte pişirmeye bırakın. Etler pişmeden suyunu çektiğinde her defasında yarım çay bardağından fazla olmamak şartı ile sıcak su takviyesi yapın.
• Etler piştiğinde tereyağını ekleyip karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
• Daha sonra küp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edin.
• Yıkanmış ve ayıklanmış kabakları önce boylamasına ikiye kesin ve iri iri doğrayın.
• Domateslerin kabuklarını soyun ve minik küp şeklinde doğrayın.
• Soğan ve sarımsaklardan sonra doğranan domatesleri ilave edin. 3-4 dakika kadar pişirin. Arzu ederseniz bu aşamada bir tatlı kaşığı kadar salça ilave edebilirsiniz.
• En son üzerine doğranmış kabakları, pirinç, tuz, pul biber ve yaklaşık bir çay bardağı kadar sıcak su ekleyin. İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısın. Kabaklar pişene kadar yemeği pişirin.
• Yemek piştikten, altını kapattıktan sonra ince kıyılmış bol dereotunu ilave edin.
Afiyet olsun.
DE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder