8 Ocak 2016 Cuma

FELLAH (HALEP) KÖFTE

Merhaba,

Fellah Köftesi; itiraf ediyorum sizlerle blog hesabımda ve Instagram hesabımda paylaşmak için ilk denememdi bugün. Yapması kolay, yemesi oldukça lezzetli. Değişik bir tat arayanlar için önerimdir.

Köftesi için malzemeler:
• 1 su bardağı ince köftelik bulgur
• 4 çorba kaşığı un
• 4 çorba kaşığı irmik
• 2 çorba kaşığı biber salçası(tatlı)
• 1 yumurta
• pul biber, kimyon, karabiber ve tuz
• bulguru ıslatmak için bir su bardağı sıcak su

Sosu için:
• 3 adet domates rendesi,(ben kış için hazırladığım domates sosumdan 4 çorba kaşığı kullandım)
• 2 yemek kaşığı acı biber salçası
• 3 diş sarımsak
• 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
• tuz

Üzeri için;
Maydanoz, taze soğan ben maydanoz ve frenk soğanı kullandım.

Pişirmek için;
Sıcak su

Yapılışı :
Köfte malzemeleri hepsi birlikte iyice macunlaşana kadar yoğurulur. Yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde koparılarak (ele yapışmaması için elinizi arasıra sıvıyağ batırmanızı öneririm) yuvarlayın ve tam bilyenin ortasına çok derin olmayan çukur açın. Kaynamakta olan suyun içerisine yaptığınız bilyeleri 6-7 dakika pişirin ve kevgir yardımı ile bir tabağa çıkarın.
• Diğer taraftan sosunuzu hazırlayın, pişirin.
• Ben hazırlanan sosun yarısını servis tabağının altına, diğer yarısını da köftelerin üzerine gezdirdikten sonra en üstüne kıyılmış maydanoz ve frenk soğanı ilave ettim.
Afiyet olsun.
DE





Fellah (Halep) Köfte

Merhaba,

Fellah Köftesi; itiraf ediyorum sizlerle blog hesabımda ve Instagram hesabımda paylaşmak için ilk denememdi bugün. Yapması kolay, yemesi oldukça lezzetli. Değişik bir tat arayanlar için önerimdir.

Köftesi için malzemeler:
• 1 su bardağı ince köftelik bulgur
• 4 çorba kaşığı un
• 4 çorba kaşığı irmik
• 2 çorba kaşığı biber salçası(tatlı)
• 1 yumurta
• pul biber, kimyon, karabiber ve tuz
• bulguru ıslatmak için bir su bardağı sıcak su

Sosu için:
• 3 adet domates rendesi,(ben kış için hazırladığım domates sosumdan 4 çorba kaşığı kullandım)
• 2 yemek kaşığı acı biber salçası
• 3 diş sarımsak
• 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
• tuz

Üzeri için;
Maydanoz, taze soğan ben maydanoz ve frenk soğanı kullandım.

Pişirmek için;
Sıcak su

Yapılışı :
Köfte malzemeleri hepsi birlikte iyice macunlaşana kadar yoğurulur. Yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde koparılarak (ele yapışmaması için elinizi arasıra sıvıyağ batırmanızı öneririm) yuvarlayın ve tam bilyenin ortasına çok derin olmayan çukur açın. Kaynamakta olan suyun içerisine yaptığınız bilyeleri 6-7 dakika pişirin ve kevgir yardımı ile bir tabağa çıkarın.
• Diğer taraftan sosunuzu hazırlayın, pişirin.
• Ben hazırlanan sosun yarısını servis tabağının altına, diğer yarısını da köftelerin üzerine gezdirdikten sonra en üstüne kıyılmış maydanoz ve frenk soğanı ilave ettim.
Afiyet olsun.
DE