2 Şubat 2016 Salı

PAZI DİBLESİ


Merhaba,

Bugün sizlerle paylaşmak için ilk denemelerimden pazı diblesi. Ben ve evdekiler çok beğendik benden söylemesi. 

Malzemeler:
• 1 demet pazı
• 2 adet havuç
• 2-3 kırmızı biber
• 2 adet pırasa
• 3/4 su bardağı sıcak su
• 1 kahve fincanı zeytinyağ
• kırmızı pul biber
• karabiber
• 1 çorba kaşığı pirinç
• 2-3 çorba kaşığı firik bulguru veya mısır kırığı (ikisi de yoksa ekstra pirinç koyabilirsiniz)
• 1 çorba kaşığı ince bulgur
• tuz

Yapılışı:

• Pırasaları küp şeklinde doğrayın,
• havuç, kırmızı biberleri de minik küp şeklinde doğrayın,
• pazıları boylamasına ince şerit şeklinde doğrayın,
• yavyan bir tencereye zeytinyağını koyun ve doğranmış pırasaları içerisine alarak kavurmaya başlayın,


• pırasaları 3-5 dakika soteledikten sonra üzerine havuçları alın, 
• 1-2 dakika sonra yine doğranmış kırmızı biberleri ekleyin, hepsi birlikte kavrulurken tuz, karabiber ve kırmızı pul biberleri ilave edebilirsiniz,
• havuçlar yumuşamaya başlayınca şerit şeklinde doğranmış pazı ilavesini yapın, pazıların rengi değişince son olarak sırasıyla pirinç, bulgur ve su ilavesini yapın ve tencerenin kapağını kapatın.

Afiyet olsun.
DE

Pazı Diblesi


Merhaba,

Bugün sizlerle paylaşmak için ilk denemelerimden pazı diblesi. Ben ve evdekiler çok beğendik benden söylemesi. 

Malzemeler:
• 1 demet pazı
• 2 adet havuç
• 2-3 kırmızı biber
• 2 adet pırasa
• 3/4 su bardağı sıcak su
• 1 kahve fincanı zeytinyağ
• kırmızı pul biber
• karabiber
• 1 çorba kaşığı pirinç
• 2-3 çorba kaşığı firik bulguru veya mısır kırığı (ikisi de yoksa ekstra pirinç koyabilirsiniz)
• 1 çorba kaşığı ince bulgur
• tuz

Yapılışı:

• Pırasaları küp şeklinde doğrayın,
• havuç, kırmızı biberleri de minik küp şeklinde doğrayın,
• pazıları boylamasına ince şerit şeklinde doğrayın,
• yavyan bir tencereye zeytinyağını koyun ve doğranmış pırasaları içerisine alarak kavurmaya başlayın,


• pırasaları 3-5 dakika soteledikten sonra üzerine havuçları alın, 
• 1-2 dakika sonra yine doğranmış kırmızı biberleri ekleyin, hepsi birlikte kavrulurken tuz, karabiber ve kırmızı pul biberleri ilave edebilirsiniz,
• havuçlar yumuşamaya başlayınca şerit şeklinde doğranmış pazı ilavesini yapın, pazıların rengi değişince son olarak sırasıyla pirinç, bulgur ve su ilavesini yapın ve tencerenin kapağını kapatın.

Afiyet olsun.
DE