Bugün sizlerle paylaşmak için ilk denemelerimden pazı diblesi. Ben ve evdekiler çok beğendik benden söylemesi.
Malzemeler:
• 1 demet pazı
• 2 adet havuç
• 2-3 kırmızı biber
• 2 adet pırasa
• 3/4 su bardağı sıcak su
• 1 kahve fincanı zeytinyağ
• kırmızı pul biber
• karabiber
• 1 çorba kaşığı pirinç
• 2-3 çorba kaşığı firik bulguru veya mısır kırığı (ikisi de yoksa ekstra pirinç koyabilirsiniz)
• 1 çorba kaşığı ince bulgur
• tuz
Yapılışı:
• Pırasaları küp şeklinde doğrayın,
• havuç, kırmızı biberleri de minik küp şeklinde doğrayın,
• pazıları boylamasına ince şerit şeklinde doğrayın,
• yavyan bir tencereye zeytinyağını koyun ve doğranmış pırasaları içerisine alarak kavurmaya başlayın,
• pırasaları 3-5 dakika soteledikten sonra üzerine havuçları alın,
• 1-2 dakika sonra yine doğranmış kırmızı biberleri ekleyin, hepsi birlikte kavrulurken tuz, karabiber ve kırmızı pul biberleri ilave edebilirsiniz,
• havuçlar yumuşamaya başlayınca şerit şeklinde doğranmış pazı ilavesini yapın, pazıların rengi değişince son olarak sırasıyla pirinç, bulgur ve su ilavesini yapın ve tencerenin kapağını kapatın.
Afiyet olsun.
DE