21 Ekim 2015 Çarşamba

YEŞİL ELMALI KEREVİZ SALATASI

Merhaba!

Kereviz, düşük kalorili yiyecek grubundan olup, (ıspanak, elma vb) diğer sebzelere göre çok bilinen bir besin kaynağı değil. Ancak A ve K vitamini açısından oldukça zengindir. Kerevizin iyi bir antioksidan etkisi olduğunu söyleyeniliriz. Ben özellikle kokusunu çok severim. Bugünkü tarifimiz ise yeşil elmalı kereviz salatası.  
Yapılışı çok kolay :))

Malzemeler:
• 1 adet orta boy kereviz
• 1 adet yeşil elma
• 4-5 çorba kaşığı süzme yoğurt
• 1-2 çorba kaşığı mayonez
• yarım limon suyu
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
• 1 çay bardağı kadar iri çekilmiş ceviz
• 1 diş sarımsak
• tuz

Yapılışı:
• Kerevizleri temizledikten sonra rendeleyin ve rendelenen kerevizleri limon suyu ve tuzla birlikte iyice elleriniz ile sıkarak yoğurun. Böylelikle hem kerevizin fazla suyu alınır hem de kereviz yumuşamış olur.
• elmaları ayrı rendeleyin, renginin kararmaması için yine az limon suyu ilave edin. Fazla suyunu aldıktan sonra kerevizle karıştırabilirsiniz. Arzu ederseniz elmaları ince uzun olarak da doğrayabilirsiniz.
• son olarak kereviz ve elma karışımının üzerine diğer kalan malzemeleri koyup karıştırın. İsterseniz doğranmış maydanoz da ilave edebilirsiniz. 

Afiyet olsun.
DE




YEŞİL ELMALI KEREVİZ SALATASI

Merhaba!

Kereviz, düşük kalorili yiyecek grubundan olup, (ıspanak, elma vb) diğer sebzelere göre çok bilinen bir besin kaynağı değil. Ancak A ve K vitamini açısından oldukça zengindir. Kerevizin iyi bir antioksidan etkisi olduğunu söyleyeniliriz. Ben özellikle kokusunu çok severim. Bugünkü tarifimiz ise yeşil elmalı kereviz salatası.  
Yapılışı çok kolay :))

Malzemeler:
• 1 adet orta boy kereviz
• 1 adet yeşil elma
• 4-5 çorba kaşığı süzme yoğurt
• 1-2 çorba kaşığı mayonez
• yarım limon suyu
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
• 1 çay bardağı kadar iri çekilmiş ceviz
• 1 diş sarımsak
• tuz

Yapılışı:
• Kerevizleri temizledikten sonra rendeleyin ve rendelenen kerevizleri limon suyu ve tuzla birlikte iyice elleriniz ile sıkarak yoğurun. Böylelikle hem kerevizin fazla suyu alınır hem de kereviz yumuşamış olur.
• elmaları ayrı rendeleyin, renginin kararmaması için yine az limon suyu ilave edin. Fazla suyunu aldıktan sonra kerevizle karıştırabilirsiniz. Arzu ederseniz elmaları ince uzun olarak da doğrayabilirsiniz.
• son olarak kereviz ve elma karışımının üzerine diğer kalan malzemeleri koyup karıştırın. İsterseniz doğranmış maydanoz da ilave edebilirsiniz. 

Afiyet olsun.
DE




BROKOLİ ÇORBASI

Merhaba!

Havaların soğuması ile çorbalar ön plana çıkıyor, ben de bugün ne yapsam diye düşünürken brokoli çorbası yapmaya karar verdim. Çorbayı aynı tencere içerisinde hazırlamak da ayrıca keyifli. Nasıl mı? İncelediğim Brokoli çorba tariflerinin bir çoğunda ya sebzeleri haşlamak ya da kıvam kazandırmak için hazırlanan tereyağ ve un karışımı için ayrı bir tencere/tava kullanılıyor. Ben hem çorbada kullanılan unu çıkarttım. Hem de aynı tencere içersinde yapmayı başardım ;))

Malzemeler:
• 750 gram brokoli
• 1 orta boy patates
• 1 kuru soğan
• 1 su bardağı süt
• 1/2 çay bardağı köftelik ince bulgur
• 2 çorba kaşığı krema (isteğe göre)
• 2 çorba kaşığı tereyağ
• 3 su bardağı su
• karabiber, tuz

Yapılışı:
•Tenceremize tereyağını koyalım ve eridikten sonra sırasıyla, piyazlık doğradığımız kuru soğanı, iri küp şeklinde doğradığımız patatesi ve yıkanmış, küçük parçalara ayırdığımız brokolileri 3-5 dakika kadar soteleyim. 
• kalan diğer malzemeleri ilave edelim.
• sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirip, kıvamını ayarlayalım. Gerekirse su/süt ilavesi yapabilirsiniz.
• arzu ederseniz, damak zevkinize göre değişik baharatlarla çorbanınızı zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
DE


BROKOLİ ÇORBASI

Merhaba!

Havaların soğuması ile çorbalar ön plana çıkıyor, ben de bugün ne yapsam diye düşünürken brokoli çorbası yapmaya karar verdim. Çorbayı aynı tencere içerisinde hazırlamak da ayrıca keyifli. Nasıl mı? İncelediğim Brokoli çorba tariflerinin bir çoğunda ya sebzeleri haşlamak ya da kıvam kazandırmak için hazırlanan tereyağ ve un karışımı için ayrı bir tencere/tava kullanılıyor. Ben hem çorbada kullanılan unu çıkarttım. Hem de aynı tencere içersinde yapmayı başardım ;))

Malzemeler:
• 750 gram brokoli
• 1 orta boy patates
• 1 kuru soğan
• 1 su bardağı süt
• 1/2 çay bardağı köftelik ince bulgur
• 2 çorba kaşığı krema (isteğe göre)
• 2 çorba kaşığı tereyağ
• 3 su bardağı su
• karabiber, tuz

Yapılışı:
•Tenceremize tereyağını koyalım ve eridikten sonra sırasıyla, piyazlık doğradığımız kuru soğanı, iri küp şeklinde doğradığımız patatesi ve yıkanmış, küçük parçalara ayırdığımız brokolileri 3-5 dakika kadar soteleyim. 
• kalan diğer malzemeleri ilave edelim.
• sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirip, kıvamını ayarlayalım. Gerekirse su/süt ilavesi yapabilirsiniz.
• arzu ederseniz, damak zevkinize göre değişik baharatlarla çorbanınızı zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
DE