21 Ekim 2015 Çarşamba

BROKOLİ ÇORBASI

Merhaba!

Havaların soğuması ile çorbalar ön plana çıkıyor, ben de bugün ne yapsam diye düşünürken brokoli çorbası yapmaya karar verdim. Çorbayı aynı tencere içerisinde hazırlamak da ayrıca keyifli. Nasıl mı? İncelediğim Brokoli çorba tariflerinin bir çoğunda ya sebzeleri haşlamak ya da kıvam kazandırmak için hazırlanan tereyağ ve un karışımı için ayrı bir tencere/tava kullanılıyor. Ben hem çorbada kullanılan unu çıkarttım. Hem de aynı tencere içersinde yapmayı başardım ;))

Malzemeler:
• 750 gram brokoli
• 1 orta boy patates
• 1 kuru soğan
• 1 su bardağı süt
• 1/2 çay bardağı köftelik ince bulgur
• 2 çorba kaşığı krema (isteğe göre)
• 2 çorba kaşığı tereyağ
• 3 su bardağı su
• karabiber, tuz

Yapılışı:
•Tenceremize tereyağını koyalım ve eridikten sonra sırasıyla, piyazlık doğradığımız kuru soğanı, iri küp şeklinde doğradığımız patatesi ve yıkanmış, küçük parçalara ayırdığımız brokolileri 3-5 dakika kadar soteleyim. 
• kalan diğer malzemeleri ilave edelim.
• sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirip, kıvamını ayarlayalım. Gerekirse su/süt ilavesi yapabilirsiniz.
• arzu ederseniz, damak zevkinize göre değişik baharatlarla çorbanınızı zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
DE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder