8 Mayıs 2016 Pazar

FIRINDA KAŞARLI MANTAR

Merhaba,

Fırında kaşarlı mantar için

Malzemeler:
• 1 paket kültür mantarı veya ızgaralık mantar (400 gram)
• 1 su bardağı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri 
• 1/2 su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
• Yaklaşık 2 yemek kaşığı tereyağı ( arzuya göre yarı zeytinyağ yarı tereyağ da kullanabilirsiniz.)
• Karabiber
• kırmızı pul biber
• tuz
• maydanoz 

Yapılışı:
• Fırını 180-200 dereceye ayarlayın.
• Mantarları yıkayıp, saplarını çıkartın, iyice kurulayın. ( Saplarını daha sonrasında omlet veya et yemeklerinizin içerisinde değerlendirebilirsiniz)
• Fırın kabınızın içine mantarlarınızı dizin.
• Mantarların içerisine önce tuz ve karabiber serpin. Daha sonra tereyağını küçük parçalar halinde mantarların içerisine paylaştırın.
• Önceden ısıttığınız fırında minumum 15-20 dakika kadar fırınlayın.
• 20 dakikanın sonunda fırından alın ve bu kez rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir karışımını mantarların içlerine paylaştırın.
• Kaşar peynir eriyip, üzerleri kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
• Ben piştikten sonra üzerine pul biber ve maydanoz ilavesi yaptım.

Afiyet olsun.

Fırında Kaşarlı Mantar

Merhaba,

Fırında kaşarlı mantar için

Malzemeler:
• 1 paket kültür mantarı veya ızgaralık mantar (400 gram)
• 1 su bardağı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri 
• 1/2 su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
• Yaklaşık 2 yemek kaşığı tereyağı ( arzuya göre yarı zeytinyağ yarı tereyağ da kullanabilirsiniz.)
• Karabiber
• kırmızı pul biber
• tuz
• maydanoz 

Yapılışı:
• Fırını 180-200 dereceye ayarlayın.
• Mantarları yıkayıp, saplarını çıkartın, iyice kurulayın. ( Saplarını daha sonrasında omlet veya et yemeklerinizin içerisinde değerlendirebilirsiniz)
• Fırın kabınızın içine mantarlarınızı dizin.
• Mantarların içerisine önce tuz ve karabiber serpin. Daha sonra tereyağını küçük parçalar halinde mantarların içerisine paylaştırın.
• Önceden ısıttığınız fırında minumum 15-20 dakika kadar fırınlayın.
• 20 dakikanın sonunda fırından alın ve bu kez rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir karışımını mantarların içlerine paylaştırın.
• Kaşar peynir eriyip, üzerleri kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
• Ben piştikten sonra üzerine pul biber ve maydanoz ilavesi yaptım.

Afiyet olsun.