6 Ağustos 2015 Perşembe

BÖĞÜRTLEN REÇELİ

Merhaba!

Bugün sizlerle ilk kez bir reçel tarifi paylaşacağım. Böğürtlen reçeli inanılmaz lezzetli ve güzel oldu. Böğürtlenler Gebze'nin Duraklı köyünden. ;) Böğürtlenler köyden olunca bol ve büyük bir ölçü oldu. Siz verdiğim tarifin yarısını yapabilirsiniz.

Malzemeler
4 kilo böğürtlen
3 kilo şeker
Yarım limon

Yapılışı
4 kg böğürtlene 3 kg şeker. Böğürtlen temizlenip yıkanır. Geniş tepsinin içerisine konur. Üzerine şeker serilip 1 gece bekletilir. Yeterince büyüklükteki tencereye aktarılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte tutulur. Böğürtlen dağılmaması için kevgirle böğürtlenler tepsiye alınıp tenceredeki şurup 10 dakika kaynatılır. Yarım limon sıkılarak. Sonra ateşten alınarak tepsideki böğürtlenler şurubun üzerene dökülerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurulur. 
Afiyet olsun.
DE



BÖĞÜRTLEN REÇELİ

Merhaba!

Bugün sizlerle ilk kez bir reçel tarifi paylaşacağım. Böğürtlen reçeli inanılmaz lezzetli ve güzel oldu. Böğürtlenler Gebze'nin Duraklı köyünden. ;) Böğürtlenler köyden olunca bol ve büyük bir ölçü oldu. Siz verdiğim tarifin yarısını yapabilirsiniz.

Malzemeler
4 kilo böğürtlen
3 kilo şeker
Yarım limon

Yapılışı
4 kg böğürtlene 3 kg şeker. Böğürtlen temizlenip yıkanır. Geniş tepsinin içerisine konur. Üzerine şeker serilip 1 gece bekletilir. Yeterince büyüklükteki tencereye aktarılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte tutulur. Böğürtlen dağılmaması için kevgirle böğürtlenler tepsiye alınıp tenceredeki şurup 10 dakika kaynatılır. Yarım limon sıkılarak. Sonra ateşten alınarak tepsideki böğürtlenler şurubun üzerene dökülerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurulur. 
Afiyet olsun.
DE