3 Mart 2016 Perşembe

PORTAKAL REÇELİ

Merhaba,

Bugün portakal reçeli tarifi ile geldim sizlere. Çok farklı metodlarla denediğim portakal reçeli tariflerinden sonra en garanti metodu sizlerle de ayrıntılı fotoğraflarla burada paylaşmak istedim. Umarım sizler de sonuçtan memnun kalırsınız.

Malzemeler:
• 6 adet iri portakal (yaklaşık 2 kilo )
• 3 kilo toz şeker
• 2 su bardağı portakal suyu
• 1 adet limon suyu

Yapılışı:
• Portakalların dışını rende veya başka bir aparatla tıraşlayın.
• Derin bir tencereye tıraşlanmış portakalları alın ve su koyun ve yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. Daha sonra suyunu döküp, bu sefer soğuk su içerisine alın.Bu şekilde yaklaşık 20 dakika soğuk su içerisinde bekletin. 

• Soğuyan portakalları içerisinden beyaz zarını çıkarttıktan sonra şekilde görüldüğü gibi doğrayın. 


• Doğranan portakalları pişireceğiniz tencereye alın.




• Dilimlenmiş portakalların üzerine toz şekeri ve 2 su bardağı ayrıca sıkılmış portakal suyunu ilave edin. Bu şekilde en az 3-4 saat pişirmeden bekletin.

• Toz şeker ve portakal suyunda dinlendirilmiş, doğranmış portakalları önce harlı ateşte sonra kısık ateşte en az 1 saat kadar pişirin. Reçelin kıvamını anlamak için 1 saatin sonunda 1 kaşık kadar içerisinden alın, porselen bir tabağa    çıkarın, buzdolabında 3-4 dakika tutun. Reçeli çıkardığınızda koyu kıvama ulaşmışsa reçeliniz olmuş demektir.
• kontrollü bir şekilde pişirin,kaynamaya başlayınca ara ara reçelinizin şekerlenmemesi için köpüğünü
toplayın. Reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. Bitmesine yakın 1 limon suyunu ilave edin. 



Portakal Reçeli

Merhaba,

Bugün portakal reçeli tarifi ile geldim sizlere. Çok farklı metodlarla denediğim portakal reçeli tariflerinden sonra en garanti metodu sizlerle de ayrıntılı fotoğraflarla burada paylaşmak istedim. Umarım sizler de sonuçtan memnun kalırsınız.

Malzemeler:
• 6 adet iri portakal (yaklaşık 2 kilo )
• 3 kilo toz şeker
• 2 su bardağı portakal suyu
• 1 adet limon suyu

Yapılışı:
• Portakalların dışını rende veya başka bir aparatla tıraşlayın.
• Derin bir tencereye tıraşlanmış portakalları alın ve su koyun ve yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. Daha sonra suyunu döküp, bu sefer soğuk su içerisine alın.Bu şekilde yaklaşık 20 dakika soğuk su içerisinde bekletin. 

• Soğuyan portakalları içerisinden beyaz zarını çıkarttıktan sonra şekilde görüldüğü gibi doğrayın. 


• Doğranan portakalları pişireceğiniz tencereye alın.




• Dilimlenmiş portakalların üzerine toz şekeri ve 2 su bardağı ayrıca sıkılmış portakal suyunu ilave edin. Bu şekilde en az 3-4 saat pişirmeden bekletin.

• Toz şeker ve portakal suyunda dinlendirilmiş, doğranmış portakalları önce harlı ateşte sonra kısık ateşte en az 1 saat kadar pişirin. Reçelin kıvamını anlamak için 1 saatin sonunda 1 kaşık kadar içerisinden alın, porselen bir tabağa    çıkarın, buzdolabında 3-4 dakika tutun. Reçeli çıkardığınızda koyu kıvama ulaşmışsa reçeliniz olmuş demektir.
• kontrollü bir şekilde pişirin,kaynamaya başlayınca ara ara reçelinizin şekerlenmemesi için köpüğünü
toplayın. Reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. Bitmesine yakın 1 limon suyunu ilave edin.