12 Şubat 2016 Cuma

ATOM MEZE

Merhaba,

Patlıcan mezelerini çok severim, bana göre patlıcanın girdiği herşey inanılmaz lezzetli oluyor. Bugünkü atom meze de bunlardan biri. Atom meze adından da anlaşılacağı gibi oldukça acı bir meze. Acı sevenler için önerimdir. Acı sevmeyenler için ise kuru biberin tatlı olanları ile yapmasını öneririm. 

Malzemeler:
• 4 adet patlıcan
• 8-9 adet kuru kırmızı biber (acı veya tatlı)
• 1-2 diş sarımsak
• 250 gram süzme yoğurt
• 2 yemek kaşığı mayonez
• tuz
• 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1 yemek kaşığı tereyağ

Not: Tereyağ ertesi gün yoğurt üzerinde donacağından, mezeyi aynı gün içerisinde tüketmeyecekseniz tereyağ yerine tamamını sıvı yağ kullanmanızı öneririm.

Yapılışı:
• Patlıcanları közleyin ve soyun. Ben soyduktan sonra çatalla ezmek yerine minik küp şeklinde doğradım. Üzerine patlıcanların kararmaması için 1-2 damla limon damlatıp, fazla suyunu çıkartması için kevgire aldım.
• Diğer taraftan süzme yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.
• Tereyağı eritin, zeytinyağını da koyduktan sonra biberleri ilave edin ve hafif kavurun, arzuya göre eğer acı biber kullanmadıysanız kırmızı pul biber veya 1 çay kaşığı kadar acı biber salçası da ilave edip, biberlerle birlikte soteleyebilirsiniz. Tam tersi acı biber kullandıysanız, tatlı toz biber ilavesi yapabilirsiniz.
• Kevgirde bekleyen patlıcanları, mayonezli yoğurt karışımına ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız biberli karışımı koyun ve servis yapın. Arzu ederseniz hepsini birlikte de karıştırıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE

Atom Meze

Merhaba,

Patlıcan mezelerini çok severim, bana göre patlıcanın girdiği herşey inanılmaz lezzetli oluyor. Bugünkü atom meze de bunlardan biri. Atom meze adından da anlaşılacağı gibi oldukça acı bir meze. Acı sevenler için önerimdir. Acı sevmeyenler için ise kuru biberin tatlı olanları ile yapmasını öneririm. 

Malzemeler:
• 4 adet patlıcan
• 8-9 adet kuru kırmızı biber (acı veya tatlı)
• 1-2 diş sarımsak
• 250 gram süzme yoğurt
• 2 yemek kaşığı mayonez
• tuz
• 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1 yemek kaşığı tereyağ

Not: Tereyağ ertesi gün yoğurt üzerinde donacağından, mezeyi aynı gün içerisinde tüketmeyecekseniz tereyağ yerine tamamını sıvı yağ kullanmanızı öneririm.

Yapılışı:
• Patlıcanları közleyin ve soyun. Ben soyduktan sonra çatalla ezmek yerine minik küp şeklinde doğradım. Üzerine patlıcanların kararmaması için 1-2 damla limon damlatıp, fazla suyunu çıkartması için kevgire aldım.
• Diğer taraftan süzme yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.
• Tereyağı eritin, zeytinyağını da koyduktan sonra biberleri ilave edin ve hafif kavurun, arzuya göre eğer acı biber kullanmadıysanız kırmızı pul biber veya 1 çay kaşığı kadar acı biber salçası da ilave edip, biberlerle birlikte soteleyebilirsiniz. Tam tersi acı biber kullandıysanız, tatlı toz biber ilavesi yapabilirsiniz.
• Kevgirde bekleyen patlıcanları, mayonezli yoğurt karışımına ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız biberli karışımı koyun ve servis yapın. Arzu ederseniz hepsini birlikte de karıştırıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE