17 Mayıs 2016 Salı

MANTARLI BULGUR SALATASI

Merhaba,

İlk kez deneyeceğim, yeni bir lezzeti sizlerle paylaşacağım zaman ekstra heyecanlı ve mutlu oluyorum nedense. Tıpkı bugünkü mantarlı bulgur salatasında olduğu gibi.

Malzemeler:
• 400 gram mantar (1 paket)
• 1 normal su bardağı ince köftelik bulgur veya kinoa (1 cup)
• yarım demet maydanoz
• 4-5 dal taze soğan
• 3 dal taze nane
• karabiber
• kırmızı pul biber
• 1 kaşık tereyağ (2-3 çorba kaşığı kadar zeytinyağ)
• 1 limon suyu (fazla ekşi sevmeyenler için yarım limon suyu)
• 1 çay bardağı kadar parmesan veya eski kaşar peynir rendesi

Yapılışı:
• Mantarları temizledikten sonra, ince ince doğrayın. Tavaya tereyağını veya sıvıyağını ekleyin. Doğranmış mantarları yağın üzerine alıp, suyunu çekene önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirin.
• Bulguru yayvan bir kaba alın, diğer taraftan yaklaşık 1,5 su bardağı kadar suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra 1 su bardağı bulgurun üzerine eşit miktarda dökün ve üzerini kapatın, demlenmeye bırakın. (25-30 dakika kadar)
• Yeşillikleri ince ince doğrayın.
• Bulgur demlendikten sonra sırasıyla, limon suyunu, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağını, yeşilliklerini, mantarları, baharatlarını ve peynir rendesini ilave edin ve karıştırın.
Afiyet olsun.
DE



Mantarlı Bulgur Salatası

Merhaba,

İlk kez deneyeceğim, yeni bir lezzeti sizlerle paylaşacağım zaman ekstra heyecanlı ve mutlu oluyorum nedense. Tıpkı bugünkü mantarlı bulgur salatasında olduğu gibi.

Malzemeler:
• 400 gram mantar (1 paket)
• 1 normal su bardağı ince köftelik bulgur veya kinoa (1 cup)
• yarım demet maydanoz
• 4-5 dal taze soğan
• 3 dal taze nane
• karabiber
• kırmızı pul biber
• 1 kaşık tereyağ (2-3 çorba kaşığı kadar zeytinyağ)
• 1 limon suyu (fazla ekşi sevmeyenler için yarım limon suyu)
• 1 çay bardağı kadar parmesan veya eski kaşar peynir rendesi

Yapılışı:
• Mantarları temizledikten sonra, ince ince doğrayın. Tavaya tereyağını veya sıvıyağını ekleyin. Doğranmış mantarları yağın üzerine alıp, suyunu çekene önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirin.
• Bulguru yayvan bir kaba alın, diğer taraftan yaklaşık 1,5 su bardağı kadar suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra 1 su bardağı bulgurun üzerine eşit miktarda dökün ve üzerini kapatın, demlenmeye bırakın. (25-30 dakika kadar)
• Yeşillikleri ince ince doğrayın.
• Bulgur demlendikten sonra sırasıyla, limon suyunu, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağını, yeşilliklerini, mantarları, baharatlarını ve peynir rendesini ilave edin ve karıştırın.
Afiyet olsun.
DE