17 Mayıs 2016 Salı

Mantarlı Bulgur Salatası

Merhaba,

İlk kez deneyeceğim, yeni bir lezzeti sizlerle paylaşacağım zaman ekstra heyecanlı ve mutlu oluyorum nedense. Tıpkı bugünkü mantarlı bulgur salatasında olduğu gibi.

Malzemeler:
• 400 gram mantar (1 paket)
• 1 normal su bardağı ince köftelik bulgur veya kinoa (1 cup)
• yarım demet maydanoz
• 4-5 dal taze soğan
• 3 dal taze nane
• karabiber
• kırmızı pul biber
• 1 kaşık tereyağ (2-3 çorba kaşığı kadar zeytinyağ)
• 1 limon suyu (fazla ekşi sevmeyenler için yarım limon suyu)
• 1 çay bardağı kadar parmesan veya eski kaşar peynir rendesi

Yapılışı:
• Mantarları temizledikten sonra, ince ince doğrayın. Tavaya tereyağını veya sıvıyağını ekleyin. Doğranmış mantarları yağın üzerine alıp, suyunu çekene önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirin.
• Bulguru yayvan bir kaba alın, diğer taraftan yaklaşık 1,5 su bardağı kadar suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra 1 su bardağı bulgurun üzerine eşit miktarda dökün ve üzerini kapatın, demlenmeye bırakın. (25-30 dakika kadar)
• Yeşillikleri ince ince doğrayın.
• Bulgur demlendikten sonra sırasıyla, limon suyunu, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağını, yeşilliklerini, mantarları, baharatlarını ve peynir rendesini ilave edin ve karıştırın.
Afiyet olsun.
DE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder