8 Nisan 2016 Cuma

SİCİLYANO

Merhaba,

Bugün sizlerle ana malzemesi patlıcan olan bir meze ile merhaba diyorum, sicilyano mezesi. Eminim patlıcan sevenler bu mezeyi çok sevecekler.
Yapılışı oldukça pratik ve lezzetli. 

Malzemeler:

• 2-3 adet patlıcan
• 1-2 dal taze soğan
• 5-6 dal maydanoz
• 1 adet közlenmiş kırmızı biber (arzuya göre)
• 1 çay kaşığı silme köri
• 1-2 çay kaşığı kadar limon suyu
• 1-2 diş sarımsak (isteğe göre)
• yarım çay iri kıyılmış antep fıstığı
• Zeytinyağ
• Tuz

Yapılışı:

• Patlıcanları közlüyoruz. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun, (kırmızı biber kullanacaksanız bu işlemi kırmızı biber içinde uygulayın).
• Temizlenen patlıcanları limonla birlikte çatal yardımı ile ezebilir veya minik küp şeklinde doğrayabilirsiniz. 
• Maydanoz ve taze soğanını ufak ufak doğrayın, 
• Sarımsağı ezelim.
• Zeytinyağ, köri, antep fıstığı ve tuz ilavesi ile patlıcanları iyice harmanlayın.
• Yoğurt sevenler için, bu mezeye yoğurt ilavesi de yapılabilir. 
• Dolapta en yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.


Sicilyano

Merhaba,

Bugün sizlerle ana malzemesi patlıcan olan bir meze ile merhaba diyorum, sicilyano mezesi. Eminim patlıcan sevenler bu mezeyi çok sevecekler.
Yapılışı oldukça pratik ve lezzetli. 

Malzemeler:

• 2-3 adet patlıcan
• 1-2 dal taze soğan
• 5-6 dal maydanoz
• 1 adet közlenmiş kırmızı biber (arzuya göre)
• 1 çay kaşığı silme köri
• 1-2 çay kaşığı kadar limon suyu
• 1-2 diş sarımsak (isteğe göre)
• yarım çay iri kıyılmış antep fıstığı
• Zeytinyağ
• Tuz

Yapılışı:

• Patlıcanları közlüyoruz. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun, (kırmızı biber kullanacaksanız bu işlemi kırmızı biber içinde uygulayın).
• Temizlenen patlıcanları limonla birlikte çatal yardımı ile ezebilir veya minik küp şeklinde doğrayabilirsiniz. 
• Maydanoz ve taze soğanını ufak ufak doğrayın, 
• Sarımsağı ezelim.
• Zeytinyağ, köri, antep fıstığı ve tuz ilavesi ile patlıcanları iyice harmanlayın.
• Yoğurt sevenler için, bu mezeye yoğurt ilavesi de yapılabilir. 
• Dolapta en yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.