Bugün sizlerle ana malzemesi patlıcan olan bir meze ile merhaba diyorum, sicilyano mezesi. Eminim patlıcan sevenler bu mezeyi çok sevecekler.
Yapılışı oldukça pratik ve lezzetli.
Malzemeler:
• 2-3 adet patlıcan
• 1-2 dal taze soğan
• 5-6 dal maydanoz
• 1 adet közlenmiş kırmızı biber (arzuya göre)
• 1 çay kaşığı silme köri
• 1-2 çay kaşığı kadar limon suyu
• 1-2 diş sarımsak (isteğe göre)
• yarım çay iri kıyılmış antep fıstığı
• Zeytinyağ
• Tuz
Yapılışı:
• Patlıcanları közlüyoruz. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun, (kırmızı biber kullanacaksanız bu işlemi kırmızı biber içinde uygulayın).
• Temizlenen patlıcanları limonla birlikte çatal yardımı ile ezebilir veya minik küp şeklinde doğrayabilirsiniz.
• Maydanoz ve taze soğanını ufak ufak doğrayın,
• Sarımsağı ezelim.
• Zeytinyağ, köri, antep fıstığı ve tuz ilavesi ile patlıcanları iyice harmanlayın.
• Yoğurt sevenler için, bu mezeye yoğurt ilavesi de yapılabilir.
• Dolapta en yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.