26 Mart 2016 Cumartesi

DEREOTLU POĞAÇA

Merhaba,

Haftasonu için dereotlu poğaça tarifi ile geldim. Umarım beğenirsiniz. Hepimiz için   güzel bir haftasonu olması dileğiyle.

Malzemeler:
* 3- 4 su bardağı kadar un (dilerseniz bir kısmını 1/3 kadar kepekli un kullanabilirsiniz.)
* 1/2 su bardağı sıvıyağ 
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 200 gram margarin veya oda sıcaklığı tereyağ
* 2 yumurta ( ikinci yumurta sarısı poğaça üzerine)
* Kabartma tozu
* Yarım demete kadar dereotu(kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)
* 150- 200 gram kadar sert beyaz peynir. 
* Fırın önceden ısıtılmış 175-180 derece.  

Yapılışı :
• Dereotu ve beyaz peynir dışındaki tüm malzemeler karıştırılarak bir hamur yoğurulur. En son doğranmış dereotu ve rendelenmiş veya küçük doğranmış beyaz peynir ilave edilip tekrar yoğrulduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, istediğiniz şekli verebilirsiniz. Ben bu sefer lezzet şöleni hemen bitmesin diye porsiyonları özellikle küçük yaptım. 
•Porsiyonladıktan sonra üzerine yumyrta sarısı ve önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. (Minumum 20-30 dakika kadar)
Afiyet olsun.
DE



Dereotlu Poğaça

Merhaba,

Haftasonu için dereotlu poğaça tarifi ile geldim. Umarım beğenirsiniz. Hepimiz için   güzel bir haftasonu olması dileğiyle.

Malzemeler:
* 3- 4 su bardağı kadar un (dilerseniz bir kısmını 1/3 kadar kepekli un kullanabilirsiniz.)
* 1/2 su bardağı sıvıyağ 
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 200 gram margarin veya oda sıcaklığı tereyağ
* 2 yumurta ( ikinci yumurta sarısı poğaça üzerine)
* Kabartma tozu
* Yarım demete kadar dereotu(kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)
* 150- 200 gram kadar sert beyaz peynir. 
* Fırın önceden ısıtılmış 175-180 derece.  

Yapılışı :
• Dereotu ve beyaz peynir dışındaki tüm malzemeler karıştırılarak bir hamur yoğurulur. En son doğranmış dereotu ve rendelenmiş veya küçük doğranmış beyaz peynir ilave edilip tekrar yoğrulduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, istediğiniz şekli verebilirsiniz. Ben bu sefer lezzet şöleni hemen bitmesin diye porsiyonları özellikle küçük yaptım. 
•Porsiyonladıktan sonra üzerine yumyrta sarısı ve önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. (Minumum 20-30 dakika kadar)
Afiyet olsun.
DE