20 Ocak 2016 Çarşamba

KOLAY ELMALI TART

Merhaba,

Bugünün ikinci tarifi yapımı oldukça kolay elmalı tart. Hazırlamasının da pratik olduğunu söyleyebilirim.

Alt tabanı için:
• 28x28 cm kare borcamı için yağlamak için tereyağ veya margarin
• 13-14 adet petibör bisküvi

İç malzemesi:
• 2 adet elma
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 kahve fincanı iri kıyılmış ceviz
• 2 çorba kaşığı kuru üzüm

Üst kek malzemesi:
• 2 yumurta
• 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
• 1 su bardağı un
• 1/2 kahve fincanı süt
• yarım paket kabartma tozu

Üzeri için:
• pudra şekeri

Yapılışı:
• yağlanmış borcama veya tart kalıbına bisküvileri kırmadan dizin,
• üzerine dilimlenmiş elmaları yerleştirin,
• üzerine iç malzemelerini koyun,
• üst kek malzemesini hazırlayıp, üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Afiyet olsun.
DE




KOLAY ELMALI TART

Merhaba,

Bugünün ikinci tarifi yapımı oldukça kolay elmalı tart. Hazırlamasının da pratik olduğunu söyleyebilirim.

Alt tabanı için:
• 28x28 cm kare borcamı için yağlamak için tereyağ veya margarin
• 13-14 adet petibör bisküvi

İç malzemesi:
• 2 adet elma
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 kahve fincanı iri kıyılmış ceviz
• 2 çorba kaşığı kuru üzüm

Üst kek malzemesi:
• 2 yumurta
• 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
• 1 su bardağı un
• 1/2 kahve fincanı süt
• yarım paket kabartma tozu

Üzeri için:
• pudra şekeri

Yapılışı:
• yağlanmış borcama veya tart kalıbına bisküvileri kırmadan dizin,
• üzerine dilimlenmiş elmaları yerleştirin,
• üzerine iç malzemelerini koyun,
• üst kek malzemesini hazırlayıp, üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Afiyet olsun.
DE




NURANİYE

Merhaba,

Nuraniye mezesi için fırınlanan kabak dilimleriyle harmanlanan otlu pirinç pilavı ve üzerine (sarımsaklı) yoğurt ve yine üzerine fesleğen yağı ile aslında bir çeşit ana yemek de diyebiliriz. Yemekcom'un internet sitesinde bulduğum bu özel Nuraniye tarifini bugün sizlerle paylaşmak istedim.


Malzemeler
Fırında kabak için:
* 3 adet orta boy kabak
* 1 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 3 diş sarımsak
* 1/4 demet dereotu
Otlu pilav için:
* 1 su bardağı baldo pirinç
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 demet taze soğan
* 150 ml. sıcak su
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet maydanoz
* 1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
* 50 gram tuzlu yoğurt
* 100 gram yoğurt
* 10 gram fırınlanmış sarımsak
Fesleğen yağı için:
* 100 gram fesleğen
* 150 ml. ayçiçek yağı

Pişirme Önerisi:
İnce dilimlenmiş kabakları arzuya göre derin yağda kızartıp fazla yağını süzdükten sonra da pilava ekleyebilirsiniz.

Yapılışı:
1. Bol suda yıkayıp kuruladığınız kabakları halka şeklinde, ince ince dilimleyin. Un, zeytinyağı, sarımsak ve ince kıyılmış dereotu ile harmanladığınız kabakları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine tek sıra halinde dizin.
2. Otlu pilav için; incecik kıyılmış taze soğanları zeytinyağında kavurun. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz baldo pirinç ve sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşte pişirin.
3. Pilav suyunu tamamen çekmeden önce incecik kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edin. Suyunu tamamen çektiğinde kenara alıp dinlendirin.
4. Demlenen otlu pilavı, fırınlanmış kabak dilimleriyle karıştırın. Fesleğen yağını hazırlamak için; ayıklanmış fesleğen yapraklarını tuzlu suda kısa süre haşlayın. Mutfak robotunda ayçiçek yağı ilavesiyle püre haline getirip tülbent yardımıyla süzün.
5. Servisi için; fırınlanmış sarımsak, tuzlu ve taze yoğurdu bir çırpıcı yardımıyla aynı kapta karıştırın.
6. Kabaklı ve otlu pilavı servis tabağına alın. Üzerine bir miktar fesleğen yağı, çırpılmış yoğurt sos ve yeniden fesleğen yağı gezdirerek sevdiklerinizle paylaşın.




Pilavın suyunu çekmesine yakın ince doğranmış maydanoz ve dereotu ilavesi.
Pirinçler yeşilliklerle harmanlandıktan, yoğurt ilave edilmeden önceki hali.

Nuraniye

Merhaba,

Nuraniye mezesi için fırınlanan kabak dilimleriyle harmanlanan otlu pirinç pilavı ve üzerine (sarımsaklı) yoğurt ve yine üzerine fesleğen yağı ile aslında bir çeşit ana yemek de diyebiliriz. Yemekcom'un internet sitesinde bulduğum bu özel Nuraniye tarifini bugün sizlerle paylaşmak istedim.


Malzemeler
Fırında kabak için:
* 3 adet orta boy kabak
* 1 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 3 diş sarımsak
* 1/4 demet dereotu
Otlu pilav için:
* 1 su bardağı baldo pirinç
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 demet taze soğan
* 150 ml. sıcak su
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet maydanoz
* 1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
* 50 gram tuzlu yoğurt
* 100 gram yoğurt
* 10 gram fırınlanmış sarımsak
Fesleğen yağı için:
* 100 gram fesleğen
* 150 ml. ayçiçek yağı

Pişirme Önerisi:
İnce dilimlenmiş kabakları arzuya göre derin yağda kızartıp fazla yağını süzdükten sonra da pilava ekleyebilirsiniz.

Yapılışı:
1. Bol suda yıkayıp kuruladığınız kabakları halka şeklinde, ince ince dilimleyin. Un, zeytinyağı, sarımsak ve ince kıyılmış dereotu ile harmanladığınız kabakları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine tek sıra halinde dizin.
2. Otlu pilav için; incecik kıyılmış taze soğanları zeytinyağında kavurun. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz baldo pirinç ve sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşte pişirin.
3. Pilav suyunu tamamen çekmeden önce incecik kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edin. Suyunu tamamen çektiğinde kenara alıp dinlendirin.
4. Demlenen otlu pilavı, fırınlanmış kabak dilimleriyle karıştırın. Fesleğen yağını hazırlamak için; ayıklanmış fesleğen yapraklarını tuzlu suda kısa süre haşlayın. Mutfak robotunda ayçiçek yağı ilavesiyle püre haline getirip tülbent yardımıyla süzün.
5. Servisi için; fırınlanmış sarımsak, tuzlu ve taze yoğurdu bir çırpıcı yardımıyla aynı kapta karıştırın.
6. Kabaklı ve otlu pilavı servis tabağına alın. Üzerine bir miktar fesleğen yağı, çırpılmış yoğurt sos ve yeniden fesleğen yağı gezdirerek sevdiklerinizle paylaşın.




Pilavın suyunu çekmesine yakın ince doğranmış maydanoz ve dereotu ilavesi.
Pirinçler yeşilliklerle harmanlandıktan, yoğurt ilave edilmeden önceki hali.