24 Kasım 2015 Salı

SEBZE SALATASI


Merhaba!

Yine kolay ve lezzetli bir salata tarifini paylaşmak istedim bugün.

Malzemeler:
•1 kutu brüksel lahanası
•2 adet kuru soğan
•1 büyük havuç
•1 diş sarımsak
• 2 çorba kaşığı zeytinyağ
• tuz

Sosu için:
•yarım çay bardağı zeytinyağ
•1 tatlı kaşığı balsamik sirke
•1 tatlı kaşığı nar ekşisi veya üzüm pekmezi
• tuz
• 1-2 damla limon suyu

Üzerine: (arzuya göre)
• 1 çay kaşığı kadar limon rendesi veya
• parmesan peyniri rendesi

Yapılışı:
•Derin bir tencereye su koyalım içerisine tuz atıp, kaynatalım. Buarada brüksel lahanalarını yıkayıp, boylamasına ikiye bölün. Kaynayan suyun içerisine atın ve 5-7 dakika haşlayın.
• brüksel lahanalarını kaynar suda piştikten sonra, bir kevgirle önceden hazırladığımız soğuk ve buzlu suya alalım. 1-2 dakika beklettikten sonra süzgece alalım ve süzülmesini bekleyelim.
• havuçları kibrit çöpü kalınlığında jülyen olarak doğrayın.
• soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
• bir tava alalım, içerisine zeytinyağını koyun ve sırasıyla önce soğanları karamelize olana kadar ara ara karıştırarak  pişirin, kenara alın. (Bu aşamada soğanların karamelize olması için 1 çay kaşığı kadar şeker ilave edebilirsiniz)
• aynı tavaya bu sefer kestiğimiz havuçları , rendelenmiş sarımsağı koyun, soteleyin.
• yine aynı tavada süzülmüş brüksel lahanalarını karamelize edelim. Gerekirse zeytinyağ ilavesi yapabilirsiniz.
• isterseniz hepsini karıştırarak, isterseniz de servis tabağına tüm sebzeleri ayrı ayrı alabilirsiniz.
• üzerine tüm sos malzemelerimizi karıştırıp ilave edelim.

Afiyet olsun.
DE


SEBZE SALATASI


Merhaba!

Yine kolay ve lezzetli bir salata tarifini paylaşmak istedim bugün.

Malzemeler:
•1 kutu brüksel lahanası
•2 adet kuru soğan
•1 büyük havuç
•1 diş sarımsak
• 2 çorba kaşığı zeytinyağ
• tuz

Sosu için:
•yarım çay bardağı zeytinyağ
•1 tatlı kaşığı balsamik sirke
•1 tatlı kaşığı nar ekşisi veya üzüm pekmezi
• tuz
• 1-2 damla limon suyu

Üzerine: (arzuya göre)
• 1 çay kaşığı kadar limon rendesi veya
• parmesan peyniri rendesi

Yapılışı:
•Derin bir tencereye su koyalım içerisine tuz atıp, kaynatalım. Buarada brüksel lahanalarını yıkayıp, boylamasına ikiye bölün. Kaynayan suyun içerisine atın ve 5-7 dakika haşlayın.
• brüksel lahanalarını kaynar suda piştikten sonra, bir kevgirle önceden hazırladığımız soğuk ve buzlu suya alalım. 1-2 dakika beklettikten sonra süzgece alalım ve süzülmesini bekleyelim.
• havuçları kibrit çöpü kalınlığında jülyen olarak doğrayın.
• soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
• bir tava alalım, içerisine zeytinyağını koyun ve sırasıyla önce soğanları karamelize olana kadar ara ara karıştırarak  pişirin, kenara alın. (Bu aşamada soğanların karamelize olması için 1 çay kaşığı kadar şeker ilave edebilirsiniz)
• aynı tavaya bu sefer kestiğimiz havuçları , rendelenmiş sarımsağı koyun, soteleyin.
• yine aynı tavada süzülmüş brüksel lahanalarını karamelize edelim. Gerekirse zeytinyağ ilavesi yapabilirsiniz.
• isterseniz hepsini karıştırarak, isterseniz de servis tabağına tüm sebzeleri ayrı ayrı alabilirsiniz.
• üzerine tüm sos malzemelerimizi karıştırıp ilave edelim.

Afiyet olsun.
DE