15 Kasım 2015 Pazar

ELAZIĞ USULÜ İÇLİ KÖFTE

Merhaba!
 
Elazığı usulü köfte suda haşlanıyor olması nedeniyle oldukça hafif ve lezzetli. Haşlanan köfteleri isterseniz yeşil salatalarınızın üzerine isterseniz de yoğurt ve baharatlarla tatlandırarak servis yapabilirsiniz. 

İç malzemeler:
• 1 kilo kuru soğan
• 250 gram tereyağ
• Yarım kilo köftelik kıyma (orta yağlı)
• 2-3 çorba kaşığı salça
• 1/2 çay bardağı haşlanmış pirinç
• 300 gram ceviz
• tuz
• karabiber
• 1 demet maydanoz

Dış malzemesi:
• yarım kilo tam yağsız kıyma
• çok ince köftelik bulgur (miktarı için yarım kilo yağsız kıymayı bir kaba koyun. Daha sonra aynı kabın içerisine ince köftelik bulguru iki parmak altında koyun. Bu sizin bulgur ölçünüz olacaktır.)
• 1 avuç irmik
• 1 yumurta akı
• tuz
• soğuk su (yoğurma esnasında kullanılacak, yavaş yavaş ilave edilecek)


Elazığ Usulü İçli Köfte

Merhaba,
 
Elazığı usulü köfte suda haşlanıyor olması nedeniyle oldukça hafif ve lezzetli. Haşlanan köfteleri isterseniz yeşil salatalarınızın üzerine isterseniz de yoğurt ve baharatlarla tatlandırarak servis yapabilirsiniz. 

İç malzemeler:
• 1 kilo kuru soğan
• 250 gram tereyağ
• Yarım kilo köftelik kıyma (orta yağlı)
• 2-3 çorba kaşığı salça
• 1/2 çay bardağı haşlanmış pirinç
• 300 gram ceviz
• tuz
• karabiber
• 1 demet maydanoz

Dış malzemesi:
• yarım kilo tam yağsız kıyma
• çok ince köftelik bulgur (miktarı için yarım kilo yağsız kıymayı bir kaba koyun. Daha sonra aynı kabın içerisine ince köftelik bulguru iki parmak altında koyun. Bu sizin bulgur ölçünüz olacaktır.)
• 1 avuç irmik
• 1 yumurta akı
• tuz
• soğuk su (yoğurma esnasında kullanılacak, yavaş yavaş ilave edilecek)