1 Şubat 2016 Pazartesi

KEREVİZ SALATASI

Merhaba,

Kış sebzeleri içerisinde yer alan kerevizin kendisine has bir kokusu vardır. Kerevizin faydaları saymakla bitmez. Başlıca C vitamini yönünden oldukça zengin olmasını, kanı pisliklerden temizlemesini, karaciğeri beslemesini, yüksek tansiyona iyi gelmesini, baş ağrılarını geçirmesini, sinir ve yorgunluğa hatta uykusuzluğa iyi geldiğini söyleyebiliriz. Kerevizi hem ana sıcak yemek olarak, hem de soğuk salata olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yaprağı da, sapları da oldukça faydalıdır. Yapraklarını salataya doğrabilir hatta yine yaprağı çay gibi demlenerek içilebilir. Böylelikle iştahı açar, sindirimi kolaylaştırır. Saplarını da çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Ben özellikle domates çorbasında çok severim. 

Bugün sizlerle salatasını  paylaşmak istedim.

Malzemeler:

* 2 adet orta boy kereviz
* 1 adet limon suyu
* 1 su bardağı süzme yoğurt
* 2-3 yemek kaşığı mayonez
* 1 çay kaşığı tuz
* 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
* yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
* 1-2 diş sarımsak (ben sarımsakları mideyi rahatsız etmemesi için kullanmadan önce sıcak suda haşladım)
* maydanoz (tercihe göre)

Yapılışı:

* Temizlenen kerevizleri rendenin kalın tarafı ile rendeleyin, kararmaması için bir limon suyunu rende yaptığınız kabın içerisine koyun. Arada bir limon suyu ile karıştırın,
* rende işlemi bittikten sonra aynı kabın içerisine tuz koyun, elinizle rendelenmiş kerevizleri masaj yapar gibi sıkın ve yumuşatın, yaklaşık 5 dakika kadar,
* daha sonra rendelenmiş kerevizin içerisine süzme yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, zeytinyağ ve kıyılmış cevizleri kontrollü bir şekilde koyun ve karıştırın.
Afiyet olsun.
DE


Kereviz Salatası

Merhaba,

Kış sebzeleri içerisinde yer alan kerevizin kendisine has bir kokusu vardır. Kerevizin faydaları saymakla bitmez. Başlıca C vitamini yönünden oldukça zengin olmasını, kanı pisliklerden temizlemesini, karaciğeri beslemesini, yüksek tansiyona iyi gelmesini, baş ağrılarını geçirmesini, sinir ve yorgunluğa hatta uykusuzluğa iyi geldiğini söyleyebiliriz. Kerevizi hem ana sıcak yemek olarak, hem de soğuk salata olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yaprağı da, sapları da oldukça faydalıdır. Yapraklarını salataya doğrabilir hatta yine yaprağı çay gibi demlenerek içilebilir. Böylelikle iştahı açar, sindirimi kolaylaştırır. Saplarını da çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Ben özellikle domates çorbasında çok severim. 

Bugün sizlerle salatasını  paylaşmak istedim.

Malzemeler:

* 2 adet orta boy kereviz
* 1 adet limon suyu
* 1 su bardağı süzme yoğurt
* 2-3 yemek kaşığı mayonez
* 1 çay kaşığı tuz
* 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
* yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
* 1-2 diş sarımsak (ben sarımsakları mideyi rahatsız etmemesi için kullanmadan önce sıcak suda haşladım)
* maydanoz (tercihe göre)

Yapılışı:

* Temizlenen kerevizleri rendenin kalın tarafı ile rendeleyin, kararmaması için bir limon suyunu rende yaptığınız kabın içerisine koyun. Arada bir limon suyu ile karıştırın,
* rende işlemi bittikten sonra aynı kabın içerisine tuz koyun, elinizle rendelenmiş kerevizleri masaj yapar gibi sıkın ve yumuşatın, yaklaşık 5 dakika kadar,
* daha sonra rendelenmiş kerevizin içerisine süzme yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, zeytinyağ ve kıyılmış cevizleri kontrollü bir şekilde koyun ve karıştırın.
Afiyet olsun.
DE