14 Haziran 2016 Salı

REVANİ

Merhaba,

En bi kolayından revani tarifi ile geldim. Çok sık yapmam ancak, bayramlarda ve ramazanlarda nedense hep aklıma düşer. İşte o günlerden biri de bugünmüş meğer.

Keki için malzemeler:
• 4 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1,5 su bardağı irmik
• 1 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu

Şerbet için:
• 4 su bardağı toz şeker
• 5 su bardağı su
• 1 paket vanilya

Yapılışı: 
• İlk önce bir tencereye su ve toz şekeri koyun, şerbertini hazırlayın. Şerbeti kaynamaya başlayınca 1 paket vanilyayı ilave edin. Şerbet kıvam kazanana kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra en az 5-7 dakika gibi. Altını kapattıktan sonra soğumaya bırakın.

• Keki için ise;

• Yumurta ve şekeri mikserle 3-4 dakika çırpın.
• Yoğurt ve sıvı yağı ilave edin, çok az karıştırdıktan sonra un, irmik ve kabartma tozunu ilave edin.
• Hepsini kısa bir karıştırdıktan sonra yağlanmış kare borcama dökün.
• 170-180 derecede ortalama 50-55 dakika kürdan kontrolü ile pişirin.
• Fırından çıkan revaninin üzerine soğumuş şurubu yavaş yavaş ilave edin.
Afiyet olsun.

Not: Arzu ederseniz, kekinin içerisine portakal veya limon rendeleyebilirsiniz.



Revani

Merhaba,

En bi kolayından revani tarifi ile geldim. Çok sık yapmam ancak, bayramlarda ve ramazanlarda nedense hep aklıma düşer. İşte o günlerden biri de bugünmüş meğer.

Keki için malzemeler:
• 4 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1,5 su bardağı irmik
• 1 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu

Şerbet için:
• 4 su bardağı toz şeker
• 5 su bardağı su
• 1 paket vanilya

Yapılışı: 
• İlk önce bir tencereye su ve toz şekeri koyun, şerbertini hazırlayın. Şerbeti kaynamaya başlayınca 1 paket vanilyayı ilave edin. Şerbet kıvam kazanana kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra en az 5-7 dakika gibi. Altını kapattıktan sonra soğumaya bırakın.

• Keki için ise;

• Yumurta ve şekeri mikserle 3-4 dakika çırpın.
• Yoğurt ve sıvı yağı ilave edin, çok az karıştırdıktan sonra un, irmik ve kabartma tozunu ilave edin.
• Hepsini kısa bir karıştırdıktan sonra yağlanmış kare borcama dökün.
• 170-180 derecede ortalama 50-55 dakika kürdan kontrolü ile pişirin.
• Fırından çıkan revaninin üzerine soğumuş şurubu yavaş yavaş ilave edin.
Afiyet olsun.

Not: Arzu ederseniz, kekinin içerisine portakal veya limon rendeleyebilirsiniz.