28 Şubat 2017 Salı

Fırında Patatesli Kek

Merhaba,

Değişik harçlarla hazırlayabileceğiniz patatesli kek için ben sucuk, kaşar ve biber kullandım ve ufak porsiyonlar şeklinde pişirdim. 
Dilerseniz siz bütün olarak da yapabilirsiniz.

Malzemeler:
• 700 - 800 gram kadar patates 
• 2 yumurta
• 1 küçük kuru soğan (küçük küp şeklinde doğranmış)
• 1/2 su bardağı kadar galeta unu
• 2-3 yemek kaşığı tereyağı
• 1 adet biber 
• 1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat
• sucuk (küp şeklinde doğranmış, arzu ederseniz salam veya sosis de kullanabilirsiniz.)
• karabiber, tuz

Yapılışı:
• Patatesleri yıkadıktan sonra rendelenebilecek şekilde tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Fırında ayrıca diğer malzemelerle pişeceğini unutmayın.
• Patatesler haşlanırken siz diğer taraftan tereyağını bir tavaya alın ve eritin. Üzerine doğranmış soğanı alın ve 3-4 dakika kadar soteleyin. Üzerine yine doğranmış biber ve sucukları alın. 2-3 dakika kadar daha soteledikten sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.
• Diğer taraftan hafif diri kalmış patatesleri  süzün ve soğumasını bekledikten sonra çatal yardımı ezin veya rendeleyin.
• Patateslerin içine kenarda soğumaya bırakılan soğanlı, sucuklu karışımı, 2 yumurta, galeta unu, baharatları ilave edin ve hep birlikte karıştırın.
• Eğer iç harcınız fazla yumuşak ele gelmeyek şekilde ise, ilave galeta unu veya rendelenmiş kaşar peynir ilave edebilirsiniz. Tam tersi sert olması durumunda biraz süt ilave edebilirsiniz.
• Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dilediğiniz büyüklükte porsiyonlar halinde veya tek parça olarak fırın kabına alın.
• Patatesli kekin en üstüne galeta unu serperek önceden 200 derece ıstılmış fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
DE