14 Nisan 2016 Perşembe

PASTIRMALI FIRINDA PATATES

Merhaba,

Bugün yine sizlere farklı bir salata ile geldim. Bu salatayı çok sevdim, çünkü diğer salatalara göre hafif sıcak servis edilmesi. Böyle olunca yemesi daha bir lezzetli oluyor, hatta ana yemek olmaya aday bile diyebilirim.

Malzemeler:
• 500-600 gram baby patates
• 4 yemek kaşığı zeytinyağ
• 1 çay kaşığı tuz
• 1/2 çay kaşığı karabiber
• 1-2 dal taze biberiye (arzuya göre)
• 1 tutam kadar taze kekik
• 5-6 dal maydanoz
• 1 adet kırmızı soğan
• 5-6 adet pastırma 

Salata sosu için:
• 3 yemek kaşığı elma sirkesi
• 1 tatlı kaşığı bal veya 2 çay kaşığı şeker
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
• 1çay kaşığı hardal

Yapılışı:

• Patatesleri iyice yıkayın ben küçük patates kullandığım için kabuklarını soymadım. Arzu ederseniz kabuklarını soyabilirsiniz.
• Derin bir tencereye ikiye böldüğüm patatesleri tuz ilavesi ile yaklaşık 10-15 dakika haşlayın. Sonrasında patatesleri süzün ve iyice kurulayın.
• Fırını 200 derece ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun.
• Derin bir kap içerisine 2-4 yemek kaşığı zeytinyağı,1 çay kaşığı tuz, karabiber, biberiye ve kekik iyice karıştırın. Bu sosu doğranan patateslerle iyice harmanlayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika rengi karemelize olana kadar pişirin.
• Arzu ederseniz bu aşamada fırını kullanmak yerine daha da pratik olmak adına yayvan bir tavada da patatesleri kızarana kadar soteleyebilirsiniz. 



• Kırmızı soğanı şekilde görüldüğü gibi piyazlık doğrayın. 
• Bir kaba 1 çorba kaşığı kadar zeytnyağ koyun ve iri kare halinde doğradığınız pastırmaları bir iki adet kekikle 2-3 dakika soteleyin. Daha sonra pastırmaları kenara alın.
• Aynı kaba bu kez doğranmış soğanları alın, kısık ateşte rengi değişine ve yumuşayıncaya kadar pişirin. 
• Soğanların pişmesine yakın, daha önceden sotelediğiniz pastırmaları ilave edin ve harmanlayın. Ateşin altını kapatın.
• Diğer taraftan salatanın sosunu hazırlayın. 
• Patateslerle, tüm malzemeleri hep birlikte yavaşca karıştırın.
• En son üzerine ince kıyılmış maydanozla ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
DE


Fırında Pastırmalı Patates

Merhaba,

Bugün yine sizlere farklı bir salata ile geldim. Bu salatayı çok sevdim, çünkü diğer salatalara göre hafif sıcak servis edilmesi. Böyle olunca yemesi daha bir lezzetli oluyor, hatta ana yemek olmaya aday bile diyebilirim.

Malzemeler:
• 500-600 gram baby patates
• 4 yemek kaşığı zeytinyağ
• 1 çay kaşığı tuz
• 1/2 çay kaşığı karabiber
• 1-2 dal taze biberiye (arzuya göre)
• 1 tutam kadar taze kekik
• 5-6 dal maydanoz
• 1 adet kırmızı soğan
• 5-6 adet pastırma 

Salata sosu için:
• 3 yemek kaşığı elma sirkesi
• 1 tatlı kaşığı bal veya 2 çay kaşığı şeker
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
• 1çay kaşığı hardal

Yapılışı:

• Patatesleri iyice yıkayın ben küçük patates kullandığım için kabuklarını soymadım. Arzu ederseniz kabuklarını soyabilirsiniz.
• Derin bir tencereye ikiye böldüğüm patatesleri tuz ilavesi ile yaklaşık 10-15 dakika haşlayın. Sonrasında patatesleri süzün ve iyice kurulayın.
• Fırını 200 derece ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun.
• Derin bir kap içerisine 2-4 yemek kaşığı zeytinyağı,1 çay kaşığı tuz, karabiber, biberiye ve kekik iyice karıştırın. Bu sosu doğranan patateslerle iyice harmanlayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika rengi karemelize olana kadar pişirin.
• Arzu ederseniz bu aşamada fırını kullanmak yerine daha da pratik olmak adına yayvan bir tavada da patatesleri kızarana kadar soteleyebilirsiniz. 



• Kırmızı soğanı şekilde görüldüğü gibi piyazlık doğrayın. 
• Bir kaba 1 çorba kaşığı kadar zeytnyağ koyun ve iri kare halinde doğradığınız pastırmaları bir iki adet kekikle 2-3 dakika soteleyin. Daha sonra pastırmaları kenara alın.
• Aynı kaba bu kez doğranmış soğanları alın, kısık ateşte rengi değişine ve yumuşayıncaya kadar pişirin. 
• Soğanların pişmesine yakın, daha önceden sotelediğiniz pastırmaları ilave edin ve harmanlayın. Ateşin altını kapatın.
• Diğer taraftan salatanın sosunu hazırlayın. 
• Patateslerle, tüm malzemeleri hep birlikte yavaşca karıştırın.
• En son üzerine ince kıyılmış maydanozla ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
DE