22 Mart 2017 Çarşamba

Sağlıklı Atıştırmalıklar

Merhaba,

Dilimlenmiş kabak ve patlıcanın üzerine az zeytinyağı ve sarımsak gezdirin. Fırın tepsisine dizin.

Ben peynir canavarı olduğum için otlardan, değişik peynirlerden ve cevizden oluşan bir karışım hazırladım bu harcı kabak ve patlıcanların üzerine servis yapıp, fırına verdim.

Oldukça hafif bir atıştırmalık oldu. Sadece soğutmadan sıcak sıcak yemeninizi tavsiye ederim.

Dilerseniz siz pastırmalı, sucuklu hatta kavurmalı olarak da hazırlayabilirsiniz. 


Ağzımızın tadı bozulmasın.


Sevgilerimle.❤️






Avokadolu Çingene Pİlavı

Merhaba,


Çingene pilavı ya da Ege deyimi ile çingen pilavı. Pilavla hiçbir ilgisi olmayan çökelek salatası. Her öğün için ideal olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sabah kahvaltılarınızda, çay sofralarınızda, akşam salatalarınızla birlikte ideal bir atıştırmalık.

Malzemeler:

• 150- 200 gr peynir (çökelek, tulum, lor, beyaz peynir vs )
• Salatalık
• Domates
• Dereotu
• Maydanoz
• Taze soğan
• Taze nane
• Kırmızı pul biber (arzuya göre)
• Karabiber
• Kekik
•Zeytinyağ
• 1-2 damla limon suyu (arzuya göre)
• 1 olgun avokado
Yapılışı:

Salatalık ve domates küçük küp şeklinde, yeşillikler de doğrandıktan sonra  birlikte karıştırılır. Arzuya göre ceviz ilavesi de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
DE

Not: *Sulanmaması için domateslerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra doğramanızı öneririm. Aynı şekilde salatalığın ortasındaki çekirdeği çıkardıktan sonra doğranırsa ertesi güne kadar rahatlıkla kullanabilirsiniz.
** Normal beyaz peynir kullanırsanız, çatalla ezdikten sonra, 1 çorba kaşığı kadar krem peynir kullanarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.