24 Ağustos 2015 Pazartesi

ELDE AÇMA BÖREK

Merhaba!

Sizle tarifini paylaşacağım elde açma böreğini evde daha çok yeşil kabak, süt ve kaşar peyniri ile yaparız. Ama bu sefer sebzeli yaptık. En az kabaklı kadar leziz oldu. Şimdi sıra tarifimizde. ;)

Hamuru için
2- 2,5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı sirke
1,5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un (hamur çok sert olmayacak)

İç malzemesi
2 orta boy patlıcan
1 adet kabak
1 orta boy domates(kabukları ve çekirdekleri alınmış)
2 büyük baş kuru soğan
3-4 sivri biber
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ 

Yapılışı
Derin bir yoğurma kabına ılık suyu, sirke ve tuzu koyup karıştıralım. Unumuzu eleyerek yavaş yavaş ilave edip, çok sert bir hamur olmayacak şekilde yoğurup en az yarım saat dinlendirmeye bırakalım.
Diğer taraftan iç malzemelerimizi hazırlayalım. Patlıcanları,domates ve soğanları minik küp şeklinde doğrayalım. Doğradığımız patlıcanları tuzlu suya alalım. Biberleri de doğradıktan sonra sıvı yağı tencereye koyup sırasıyla önce soğan, patlıcan, biber ve domatesleri ekleyerek iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra baharatlarımızı ilave edelim ve soğumaya bırakalım.
Dinlenmiş hamurumuzu önce ikiye daha sonra her iki parçayı da 10 eşit parçaya ayıralım. Toplam 20 eşit parça olmalı. Herbir parçayı yuvarlak yemek tabağı büyüklüğünde açıp aralarına sıvıyağ/erimiş tereyağ sürelim. 
10'ar adetten tabak büyüklüğünde açtığımız, üst üste koyduğumuz hamuru tek yufka yapıp yağladığımız fırın tepsisine yayalım. İkinci kalan 10 adet üst üste açıp yine tek yufka yapalım. İki yufka arasına iç malzemeyi koyalım. Üzerine bir yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175-180 derece fırına verelim. En az 45-60 dakika kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
DE



Elde Açma Börek

Merhaba,

Sizle tarifini paylaşacağım elde açma böreğini evde daha çok yeşil kabak, süt ve kaşar peyniri ile yaparız. Ama bu sefer sebzeli yaptık. En az kabaklı kadar leziz oldu. Şimdi sıra tarifimizde. ;)

Hamuru için
2- 2,5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı sirke
1,5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un (hamur çok sert olmayacak)

İç malzemesi
2 orta boy patlıcan
1 adet kabak
1 orta boy domates(kabukları ve çekirdekleri alınmış)
2 büyük baş kuru soğan
3-4 sivri biber
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ 

Yapılışı
Derin bir yoğurma kabına ılık suyu, sirke ve tuzu koyup karıştıralım. Unumuzu eleyerek yavaş yavaş ilave edip, çok sert bir hamur olmayacak şekilde yoğurup en az yarım saat dinlendirmeye bırakalım.
Diğer taraftan iç malzemelerimizi hazırlayalım. Patlıcanları,domates ve soğanları minik küp şeklinde doğrayalım. Doğradığımız patlıcanları tuzlu suya alalım. Biberleri de doğradıktan sonra sıvı yağı tencereye koyup sırasıyla önce soğan, patlıcan, biber ve domatesleri ekleyerek iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra baharatlarımızı ilave edelim ve soğumaya bırakalım.
Dinlenmiş hamurumuzu önce ikiye daha sonra her iki parçayı da 10 eşit parçaya ayıralım. Toplam 20 eşit parça olmalı. Herbir parçayı yuvarlak yemek tabağı büyüklüğünde açıp aralarına sıvıyağ/erimiş tereyağ sürelim. 
10'ar adetten tabak büyüklüğünde açtığımız, üst üste koyduğumuz hamuru tek yufka yapıp yağladığımız fırın tepsisine yayalım. İkinci kalan 10 adet üst üste açıp yine tek yufka yapalım. İki yufka arasına iç malzemeyi koyalım. Üzerine bir yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175-180 derece fırına verelim. En az 45-60 dakika kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
DE




Kabaklı börek iç malzemesi:

• 3 yumurta

• 1 çay bardağı süt veya yoğurt

• 1 çay bardağı sıvıyağ

• 1 çay kaşığı kadar karabiber

• 1 çay kaşığı tuz

• 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 

•1 çorba kaşığı toz şeker


İç malzemenin hazırlanışı:

• İç malzemeleri hazırlayın, kabakları rendeleyin, rendelenmiş kabakların suyunu avucunuz içerisinde iyice sıkın ve derin bir kaba alın. Üzerine diğer malzemeleri ilave edin karıştırın.