28 Ocak 2016 Perşembe

KURU BAKLAVA KURABİYE

Merhaba,  

Bugün bir Tv Programında izlediğim kurabiye gerçekten de söylenildiği gibi durdukça ağızda dağılıyor. Ben oldukça beğendim, sizlerle de burada paylaşmak istedim. 

Malzemeler:

Hamuru için:

• 5 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• Aldığı kadar un

İç malzemesi :
• 1 su bardağı rondodan çok az diri çekilmiş ceviz içi
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 adet yumurta akı

Üzeri için:
• 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı: 
• Hamuru için yoğurt, oda sucaklığındaki tereyağı veya margarini, kabartma tozu ve unu yoğurma kabına koyun ve yoğurun,
• yoğurduğunuz hamuru dörde bölün ve yuvarlayın,
• bir yumurta akını, rondodan çekilmiş cevizleri ve toz şekeri bir kaba koyun birlikte karıştırın. 
• yuvarladığınız dört parça hamuru ayrı ayrı açın, açtığınız yuvarlak hamurun üzerine iç harcın dörtte birini koyup rulo şeklinde sarın. Diğer kalan üç hamurları da bu şekilde yaptıktan sonra, üzerlerine yumurta sarısını sürün. 
• uzun şerit şeklindeki ruloları iki parmak kalınlığında çapraz olarak kesin. Tepsiye yerleştirerek 180 derece fırında 20-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
DE




Kuru Baklava Kurabiye

Merhaba,  

Bugün bir Tv Programında izlediğim kurabiye gerçekten de söylenildiği gibi durdukça ağızda dağılıyor. Ben oldukça beğendim, sizlerle de burada paylaşmak istedim. 

Malzemeler:

Hamuru için:

• 5 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• Aldığı kadar un

İç malzemesi :
• 1 su bardağı rondodan çok az diri çekilmiş ceviz içi
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 adet yumurta akı

Üzeri için:
• 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı: 
• Hamuru için yoğurt, oda sucaklığındaki tereyağı veya margarini, kabartma tozu ve unu yoğurma kabına koyun ve yoğurun,
• yoğurduğunuz hamuru dörde bölün ve yuvarlayın,
• bir yumurta akını, rondodan çekilmiş cevizleri ve toz şekeri bir kaba koyun birlikte karıştırın. 
• yuvarladığınız dört parça hamuru ayrı ayrı açın, açtığınız yuvarlak hamurun üzerine iç harcın dörtte birini koyup rulo şeklinde sarın. Diğer kalan üç hamurları da bu şekilde yaptıktan sonra, üzerlerine yumurta sarısını sürün. 
• uzun şerit şeklindeki ruloları iki parmak kalınlığında çapraz olarak kesin. Tepsiye yerleştirerek 180 derece fırında 20-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
DE




FIRINLANMIŞ PEYNİRLİ ÇITIR KABAKLAR

Merhaba,

Bugün sizlerle oldukça pratik bir tarifle merhaba dedim. 

Malzemeler:

• 3 adet orta boy kabak
• 2 adet yumurta beyazı
• yarım su bardağı *peynir rendesi
  *sert peynir ve rendenin ince kısmı  
   ile rendelenmiş olmalı. (Eski kaşar, İzmir 
   tulum, çeçil veya parmesan peynir vb)
• 1 su bardağı galeta unu
• 1 yemek kaşığı zeytinyağ 
• kırmızı pul biber
• karabiber
• tuz

Yapılışı:
• Kabakları fotoğrafta görüldüğü şekilde doğrayın,
• bir kaseye yumurta beyazlarını alın, içerisine tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve  zeytinyağı ilave edin ve çırpın,
• diğer kaseye ise galeta unu, ince rendelenmiş peynirini iyice karıştırın,
• doğranmış kabakları önce yumurta akının bulunduğu kaba, daha sonra galeta unlu tabağa batırıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin, ortalama minumum 10 dakika kadar.
Afiyet olsun,
DE



Fırınlanmış Peynirli Çıtır Kabaklar

Merhaba,

Bugün sizlerle oldukça pratik bir tarifle merhaba dedim. 

Malzemeler:

• 3 adet orta boy kabak
• 2 adet yumurta beyazı
• yarım su bardağı *peynir rendesi
  *sert peynir ve rendenin ince kısmı  
   ile rendelenmiş olmalı. (Eski kaşar, İzmir 
   tulum, çeçil veya parmesan peynir vb)
• 1 su bardağı galeta unu
• 1 yemek kaşığı zeytinyağ 
• kırmızı pul biber
• karabiber
• tuz

Yapılışı:
• Kabakları fotoğrafta görüldüğü şekilde doğrayın,
• bir kaseye yumurta beyazlarını alın, içerisine tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve  zeytinyağı ilave edin ve çırpın,
• diğer kaseye ise galeta unu, ince rendelenmiş peynirini iyice karıştırın,
• doğranmış kabakları önce yumurta akının bulunduğu kaba, daha sonra galeta unlu tabağa batırıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin, ortalama minumum 10 dakika kadar.
Afiyet olsun,
DE