28 Ocak 2016 Perşembe

Fırınlanmış Peynirli Çıtır Kabaklar

Merhaba,

Bugün sizlerle oldukça pratik bir tarifle merhaba dedim. 

Malzemeler:

• 3 adet orta boy kabak
• 2 adet yumurta beyazı
• yarım su bardağı *peynir rendesi
  *sert peynir ve rendenin ince kısmı  
   ile rendelenmiş olmalı. (Eski kaşar, İzmir 
   tulum, çeçil veya parmesan peynir vb)
• 1 su bardağı galeta unu
• 1 yemek kaşığı zeytinyağ 
• kırmızı pul biber
• karabiber
• tuz

Yapılışı:
• Kabakları fotoğrafta görüldüğü şekilde doğrayın,
• bir kaseye yumurta beyazlarını alın, içerisine tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve  zeytinyağı ilave edin ve çırpın,
• diğer kaseye ise galeta unu, ince rendelenmiş peynirini iyice karıştırın,
• doğranmış kabakları önce yumurta akının bulunduğu kaba, daha sonra galeta unlu tabağa batırıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin, ortalama minumum 10 dakika kadar.
Afiyet olsun,
DE



1 yorum: