23 Aralık 2015 Çarşamba

TAHİNLİ SUFLE

Merhaba!

Tahin helvası çoğunlukla balık sonrası tercih edilen tatlıların başında gelir. En çok da ekmek arası sevildiğini söyleyebilirim. Hatta bir öğün geçiştirilecek kadar enerji deposudur. Bugün ise sizlerle tahin helvasından sufle tarifini paylaşacağım.

Malzemeler:

* 500 gram kakaolu tahin helvası
* 1 adet mandalina kabuğu veya (1 adet limon kabuğu)
* 3-4 adet mandalina suyu veya  (1 adet limon suyu)
* 3 yumurta beyazı + 1 yumurta sarısı
* 80 gram bitter veya damak tadınıza göre sütlü çikolata

Yapılışı:
* çikolatayı benmari usulde eritin,
* 3 adet yumurta beyazını bir fıske tuz ilavesi ile önce düşük sonra orta devirde mikserle köpürene kadar çırpın ve kenara alın,
* tahin helvasını ayrı bir kapta rende veya çatal yardımı ile ezelim, derin bir çırpma kabına alalım,
* ezilmiş tahin helvasını iyice çırptıktan, macun kıvamına (3-4 dakika kadar) geldikten sonra 1 yumurta sarısını, mandalina kabuğunu ve azar azar mandalina suyunu ilave edelim ve 3-4 dakika da böyle mikserle çırptıktan sonra, benmari usulde erittiğiimiz çikolatayı ilave edelim ve hep birlikte karıştıralım,
* daha önce çırptığımız yumurta beyazından elde ettiğimiz köpüğü, Helvalı karışıma bir spatula yardımı ile daire şeklinde aynı yöne çevirerek köpüğü malzemeye 3 defada yavaşca malzemeye yedirin,
* sufle kaplarını tereyağı ile iyice yağlayın, üzerine toz şeker serpin, malzemeyi bir parmak boş kalacak şekilde kaplara paylaştırın,
* önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
DE




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder