16 Nisan 2016 Cumartesi

Arnavut Çiğeri

Merhaba,

Arnavut ciğeri çok severim ama en çok babamın yaptığı arnavut ciğerini. Canım babamdan hâla dün gibi ciğer tava ile ilgili hatırladığım altın öğütler:
• Arnavut ciğeri herzaman kızgın ve bol sıvıyağda pişirmelisin,
• Ciğerleri kızgın yağa attıktan sonra kevgirle sadece bir sağ tarafa, bir sol tarafa çevirip, fazla karıştırmayacaksın,
• Ciğerleri çok fazla pişirmemelisin, yoksa sertleşir. (Maksimum süre 2 dakika olmalı) Genelde ben kuzu ciğeri tercih ettiğim için süre daha kısa oluyor doğal olarak.
Canım babam Allah rahmet eylesin. Buarada sizlere Arnavut kızı olduğumu daha önce yazmış mıydım? :)) 

Arnavut ciğeri için malzemeler:
• 500-600 gram iri küp şeklinde doğranmış (zarı temizlenmiş) kuzu ciğeri
• 1 su bardağı kadar un
• tuz
• karabiber

Kızartmak için:
• Sıvıyağ

İlave malzemeler:
• 2-3 adet küp şeklinde doğranmış patates
• 1 -2 adet kuru soğan (ben kırmızı soğan kullandım)
• maydanoz
• sumak
• kırmızı pul biber

Yapılışı:
• Derin bir kızartma kabında sıvı yağı iyice kızdırın.
• İlk önce patatesleri kızartmak ile başlayın,
• Patates kızarıken diğer taraftan soğanları piyazlık doğrayın ve tuz yardımı ile ovun ve acısını çıkarın.
• Maydanozları ince kıyın,
• Doğranmış soğan, sumak, maydanoz, pul biber hep birlikte karıştırın ve tabağınıza servis edilmek üzere hazırlayın.
• Ciğerlerinizi iyice unlayın, daha sonra ciğer üzerindeki fazla unun alınması için eleğe koyun ve sallayın. 
• Patatesleri kızarttıktan sonra ciğerlerinizi kızarttın. Sadece ilk parti ciğerleriniz kızardıktan sonra, ikinci parti ciğerinizi tencereye koymadan önce sıvıyağınızı iyice kızdırmayı unutmayın.
Afiyet olsun.
DE
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder