12 Eylül 2015 Cumartesi

SOĞANLI MİNİK PİDE

Merhaba!

Huzurlu bir haftasonu geçirmemiz dileğiyle, sizlerle iç malzemesi sadece soğan olmasına rağmen lezzetli mi lezzetli bir tarifi paylaşacağım. 

İç malzemesi için;
*Yarım kilo kuru soğan (Yemeklik doğranacak)
*3 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Bir yemek kaşığı kadar tereyağ
*Karabiber, kırmızı pul biber, tuz

Hamuru için;
4 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya (10-11 gr)
1 çay kaşığı şeker

Yapılışı:
İlk önce hamur ile başlıyoruz, biraz fazlaca yoğurup, 1 saat kadar dinlendirmeye bırakıyoruz. Hamur kabarırken buarada iç malzememizi hazırlıyoruz. Yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağ ve tereyağda iyice kavurulur. Daha sonra içerisine üç yumurtayı kırıp karıştırılır ve baharatlar eklenir. İç malzeme soğumaya bırakılır. İç harcımızın hamurla buluşurken çok sıcak olmamasına özellikle dikkat edelim. Dinlenmiş hamur alınır çok fazla ince olmamak kaydıyla oklava veya merdane ile açılır. İçine hazırladığımız harç konulur ve rulo şeklinde kapatılır. Bir parmak kalınlığında kesilip, ters çevrilip yağlanmış fırın tepsisine konulur. Tepside de 15-20 dk beklettikten sonra üzerlerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
DE




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder