21 Nisan 2016 Perşembe

CEVİZLİ HAVUÇ TARATOR

Merhaba,

En kolayından bir meze tarifi daha, havuç tarator. En az haydari kadar çok sevilen bir meze olduğunu düşünürüm. Seveni çok kısaca.:))

Malzemeler:
• 4 orta boy havuç
• 1,5 -2 su bardağı kadar süzme yoğurt veya suyu süzülmüş yoğurt
• 1 çorba kaşığı kadar mayonez
• 1-2 diş sarımsak
• 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
• 4 çorba kaşığı zeytinyağ
• tuz
• maydanoz ( üzeri için)

Yapılışı:
• Havuçları yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.
• Tavaya zeytinyağını koyun ve kızdıktan sonra, altı kısık ateşte rendelenmiş havuçları yumuşayıncaya kadar pişirin. (ortalama 5-7 dakika kadar) Ben bu aşamada rendelenmiş sarımsakları da havuçlarla birlikte pişiriyorum, arzu ederseniz sarımsakları, yoğurtla çiğ olarak da kullanabilirsiniz. Aynı şekilde iri kıyılmış cevizleri de birlikte pişirebilirsiniz.
• Rendelenmiş havuçları soğumaya bırakın.
• Diğer taraftan süzülmüş yoğurt, tuz, mayonez hep birlikte karıştırıp, soğumuş, havuç, ceviz ve sarımsakla birlikte karıştırın. 
• Buzdolabında en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
• Arzu ederseniz, üzerine kıyılmış maydanoz ve iri cevizle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder