17 Aralık 2015 Perşembe

KÖZLENMİŞ PATLICAN EZME

Merhaba!

En kolay mezelerden közlenmiş patlıcan ezme. Buzdolabınızda sebze bölümünde  patlıcan varsa korkmayın derim:))

Malzemeler:
• 4 adet kalın orta boy patlıcan
• 1-2 diş sarımsak
• zeytinyağ
•tuz
• 1-2 damla limon suyu (soyduktan sonra patlıcanların kararmaması için)

İlave edilebilecek diğer malzemeler:
1. Alternatif ;
• 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt 

2. Alternatif;
• Ufalanmış yağlı ezine beyaz peynir ve maydanoz veya sadece rendelenmiş parmesan/ izmir tulumu.

3. Alternatif;
• Közlenmiş kırmızı/yeşil biber 

Sizlerle burada en basit alternatifleri paylaşmaya çalıştım, tabii ki daha birçok değişik tatlarla zenginleştirebilirsiniz.

Yapılışı :
• Patlıcanları tavada veya fırında iyice yumuşayıncaya kadar arada çevirerek pişirin,
• soğuduktan sonra, kabuklarını soyun,
• bir çatal yardım ile ezerek bu aşamada limon suyunu, tuz, sarımsak ve zeytinyağı ilave ederseniz hem patlıcanlar kararmaz hem de ılıkken daha homojen bir şekilde karışmış olur. İyice harmanlayın.

Afiyet olsun.
DE




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder