27 Mayıs 2016 Cuma

Pancarlı Humus

Merhaba,

07.Nisan.2016 tarihli yazımla daha önce humus tarifimi sizlerle paylaşmıştım. Bugün ise kırmızı pancarla yapılan humus tarifini paylaşmak istiyorum. 

Malzemeler:
• 450- 500 gram pancar
• 1,5 su bardağı kadar haşlanmış nohut
• 1/2 çay bardağı tahin
• 1-2 diş sarımsak
• 1/2 limon suyu
• 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1/2 - 1 çay kaşığı kimyon
• tuz

Yapılışı:
• Pancarları yıkayın ve kabukları ile kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
• Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde kesip mutfak robotuna alın.
• Pancarın üzerine nohut, tahin, sarımsak ve limonu ekleyip robotta püre haline gelene kadar karıştırın. En son zeytinyağ, kimyon ve tuzunu ilave edin.
• Kıvamı çok yoğun olmaması gerekiyor. Eğer katı olursa damak tadınıza göre limon suyu, pancarın suyu ile ve tam tersi durumda da ilave tahinle dengeleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE




2 yorum:

  1. Harika görünüyor, ellerine sağlık, en kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil