12 Mayıs 2016 Perşembe

Mutabbal (Mütebbel)

Merhaba, 

Bu meze için kısaca közlenmiş patlıcanlı humus da diyebiliriz. Ortadoğu mutfaklarının (Suriye, Lübnan, İsrail, Ürdün) özellikle de Filistin mutfağının en ünlü mezelerindendir. Bizde ise doğal olarak Antakya ve Hatay mutfaklarında bilinir. 

Malzemeler:
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 3 adet orta boy patıcan (közlenmiş)
• 2 diş sarımsak
• 1/2 çay bardağı süzme yoğurt
• 2 çorba kaşığı tahin
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• 1/2 veya 1 çay kaşığı kimyon
• 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
• karabiber
• tuz

Yapılışı:
• Haşlanmış nohutu, sarımsağı ve limon suyunu hep birlikte robattan geçirin.
Pürüzsüz olan karışıma, yoğurt, tahin ve baharatları ekleyin.
• Közlenmiş patlıcanları temizleyin ve bir çatal yardımı ile iyice ezin. Daha sonra tüm malzemeleri hep birlikte iyice karıştırın. Servis tabağın alın ve dilediğiniz şekilde üzerini süsleyin.
Afiyet olsun.
DE

2 yorum: