21 Şubat 2016 Pazar

FINDIKLI PORTAKALLI KURABİYE

Merhaba,

Bu kurabiye tarifi için, öğrendiğim ilk ve en kolay kurabiye diyebilirim. Zaman içerisinde yuvarlak kurabiye şekilleri ile birlikte uzunlamasına çubuk şeklinde yapmaya başladım. Sebebine gelince; çoçukluktan kalan alışkanlıktan olsa gerek, oldum olası bisküviyi çaya batırarak yemeği çok severim. Hâla benimle birlikte bu şekilde yemeyi seven kişi de canım annem. Bir gün bu kurabiyeleri yaparken bana "Derya neden hep kurabiyeleri yuvarlak yapıyorsun, çubuk şeklinde yaparsan çaya daha rahat batırarak yeriz" dediği an dün gibi aklımda. 
Benim gibi gibi kurabiyesine çay kaşığı muamelesi yapanlara önerimdir. :))

Malzemeler:

• 175- 200 gram oda sıcaklığı tereyağ veya margarin 
• 2,5 - 3 kahve fincanı pudra şekeri
• 8 kahve fincanı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 yumurta (akı hamurunun içerisine, sarısı kurabiyelerin üzeri için)
• yarım portakal kabuğu rendesi
• yarım paket vanilya (arzuya göre)
• 1 çay bardağı dövülmüş fındık

Yapılışı:
• Fındık hariç tüm malzemeler hep birlikte yoğurulur, yumuşak bir hamur elde edilir.
• en son ince dövülmüş fındık ilave edilir ve istediğiniz şekil verilerek, kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
• önceden ısıtılmış 175- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ortalama 20-30 dakika kadar.

Afiyet olsun.
DE




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder