21 Şubat 2016 Pazar

ETLi LAHANA SARMASI

Merhaba,

Hemen hemen herkesin bildiği tarifleri genel olarak blog hesabımda çok bilindik olması nedeniyle paylaşmıyorum ancak, instagram hesabımda yayınladığım etli lahana dolma fotoğrafından sonra yazmam zaruri oldu. 

Malzemeler:

• 1 orta boy lahana
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 1,5 yemek kaşığı domates salçası

İç harcı için :

• 200- 250 gram orta yağlı kıyma
• 2 orta boy kuru soğan
• 1 - 1,5 su bardağı pirinç
• maydanoz 
• karabiber, tuz
• 1 çay bardağı ılık su

Yapılışı:

Lahana yapraklarını ayırıp, haşladıktan sonra, diğer taraftan dolmaları yerleştireceğimiz tencereyi ocağa alıyoruz. 
Tereyağını erittikten sonra, salça ilavesi yapıyoruz. Hafif salçanın kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
İç harcı hazırlamaya başlıyoruz, başlarken tencereden kavurmuş olduğumuz salçadan 1 çorba kaşığı alıp iç harcın içerisine ilave ediyoruz. İç harcımızı hazırlıyoruz.
Dolmaları sarmaya başlıyoruz ve diziyoruz.
Ben en son dolmalar tencereye dizildikten sonra yazdan hazırladığım 2-3 yemek kaşığı domates sosunu kullandım. Suyunu, tuzunu ilave edin. Dolmaların dağılmadan pişmesi için porselen bir tabak kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve pişirin.
Afiyet olsun.
DE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder