Antalya yöresine ait hibeş, meze çeşidi olarak bilinse de Et yemeklerinin yanında oldukça uyumlu. Bunun dışında kahvaltılarınızda değişik bir tat arıyorsanız kesinlikle ekmek üstü lezzet veya hazırlayacağınız kanepelerinizde peynir, sosis,salam vb. ile birlikte rahatlıkla önerebilirim.
Malzemeler:
• 150- 200 gram kadar tahin
• 2 limon suyu (damak tadınıza göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz.)
• 3 diş sarımsak
• yarım su bardağı su (oda ısısında)
• 1 çay kaşığı kimyon
• 2-3 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber (acı severseniz bir kısmını acı kırmızı toz biber kullanabilirsiniz.)
• 1 çay kaşığı tuz
• karabiber
Yapılışı:
• Tahini karıştırma kabına alın. Üzerine soğuk suyu tahta kaşıkla sürekli yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Karıştırma işlemine devam ederken bu kez limon suyunu kıvamını ayarlayarak azar azar ekleyin. Karışımın pürüzsüz olmasına dikkat edin. Arzu ederseniz pürüzsüz karışım için mutfak robotu da kullanabilirsiniz.
• Daha sonra tuzla iyice ezdiğiniz sarımsak ve baharatları tahinli karışıma ilave edin ve pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
Afiyet olsun.
Not: Bu meze tarifinin tüm malzeme miktarlarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ben mümkün olduğunca özellikle limon suyu ve kimyon miktarlarını az kullanmaya çalıştım. Sonuçta tüm baharatları meze tamamladıktan sonra da ilave etme şansınız var. Umarım beğenirsiniz.
Denedim tarifi(daha önce başka bir tarif ile yapmıştım, tüm malzemeleri beraber koymamak önemli olanmış bir de robot ile çok dha basit oluyor) ve çok güzel oldu. Yalnız ben toz kırmızı biberi daha fazla koydum ve biraz zeytinyağı ekledim;) tabi ki bu da damak zevkinize kalmış. En sevdiğim meze diyebilirim. Tahin,limon, kimyon ve sarımsak birleşince güzel bir tat ortaya çıkıyor gerisi zevkinize kalmış 🫠
YanıtlaSil