16 Ekim 2017 Pazartesi

Balkabaklı Humus

Merhaba,

Bugün ilk kez denediğim ve beğendiğim balkabaklı humus.

(2-4 kişilik)
Malzemeler;
• 600 gram balkabağı
• 1 su bardağından iki parmak eksik haşlanmış nohut
• 1 diş sarımsak
• 3-4 çorba kaşığı kadar limon suyu
• 3-4 çorba kaşığı kadar tahin
• Toz kırmızı acı biber
• 1/2 çay kaşığı kimyon
• 3- 4 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
• Tuz
Üzerine;
• Maydanoz
• Çörek otu veya susam
Yapılışı;
• Fırını 220 derece ısıtın.
• Balkabağını ve 2 cm.lik küpler şeklinde kesin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine çok az zeytinyağı gezdirerek önceden ısıtılmış fırına verin. (30 dakika kadar). Arzu ederseniz kabağı biraz daha büyük doğrayıp haşlayarak da pişirip püre elde edebilirsiniz.
• Kabaklar soğuduktan sonra, robota alın, sırasıyla içine haşlanmış nohut, tahin, limon suyu, zeytinyağı, sarımsak, kimyon ve tuzu ilave edin ve karıştırın. Kendi damak tadınıza göre baharat ve limon suyunu ayarlayabilirsiniz. Kıvamını inceltmek için ilave zeytinyağı veya 1-2 çorba kaşığı soğuk su ilavesi yapabilirsiniz.
• Üzerine kavrulmuş kabak çekirdeği, susam, taze kişniş ile servis yapabilirsiniz.
Umarım siz de beğenirsiniz.
Sevgilerimle,
De





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder