21 Aralık 2016 Çarşamba

Rezene (Fençel- Arapsaçı)

Merhaba,

İşte size yine hazırlaması oldukça pratik, değişik bir salata.
Tek yapmanız gereken rezeneyi oldukça ince dilimler şeklinde kesmek. Gerisi çok kolay. 
Diğer taraftan çam fıstığı kavurun ve kenara alın. Hemen sosunuzu hazırlayın.
Limon veya portakal suyu, en güzelinden zeytinyağ ve tuz. 
İncecik kıyılmış rezenenin üzerinde sosu gezdirin ve en son kavrulmuş çam fıstıklarını ilave edin. 
Rezeneyi arzu ederseniz 1-2 dakika zeytinyağında soteleyebilirsiniz.
Tatlı ve ekşimsi tadı, anasonu andıran kokusu ile balık ve tavuk yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Yine rezenenin saplarını ve dereotuna benzeyen yapraklarını da sabah kahvaltılarınızda omletlerinizin içinde değerlendirebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder