6 Şubat 2016 Cumartesi

PEYNİR DOLGULU BİBER VE DOMATES

Merhaba,

İster sabah kahvaltılarınızda, isterseniz de beş çaylarınızda çok severek yiyebileceğiniz bir tarif.

Malzemeler: (2- 4 kişi için)
• 1 adet büyük domates
• 2 adet kırmızı biber
• yarım su bardağı bardağı galeta unu
• yarım su bardağı parmesan peynir veya damak tadınıza uygun peynir. Ancak erimemesi için sert peynir çeşidi kullanmanızı öneririm. Eski kaşar, sert beyaz peynir gibi.
• 1-2 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1 küçük diş sarımsak (arzuya göre)
• karabiber
• kırmızı pul biber
• tuz (peynirinize göre ayarlayın)
• biraz ince doğranmış maydanoz (yine damak zevkinize göre dereotu veya diğer yeşillikler kullanabilirsiniz.

Yapılışı :
• Fırınınızı 200 - 210 dereceye ayarlayın, ısıtın.
• Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun,
• Domatesleri birer parmak kalınlığında yuvarlak kesin. (3'e veya 4'e bölebilirsiniz.)
• Kırmızı biberleri uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
• Diğer kalan malzemelerle iç harç hazırlayın, hepsini birlikte karıştırın.
• Hazırlanan harçtan bolca kesilmiş domates halkalarının ve kırmızı biberlerin içerlerine doldurun. 
• Önceden ısıtılmış fırında en az 10-15 dakika sebzeler yumuşayıncaya kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Afiyet olsun.
DE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder