6 Şubat 2016 Cumartesi

DOMATES ÇORBASI

Merhaba,

Bugün sizlerle paylaşacağım çorba domates çorbası fakat içerisinde domates yok. Sanki domates konulmadan da domates çorbası da olur muymuş dediğinizi duyuyor gibiyim. Ama inanın çok da güzel, çok da lezzetli oluyor hem de. Çünkü bu tarif Allah rahmet eylesin canım babama ait. Blog yazılarımı düzenli takip edenler biliyorlardır babam, büyükbabam uzun yıllar hep yemek işi ile uğraşmışlar, meslekleri olmuş. Benim mutfak sevdam da doğal olarak bu genlerden geliyor. :))
Gelelim babamın domates çorbasının tarifine. Siz ille de çorbamda domates olsun derseniz başlangıçta 2-3 adet domates rendeleyebilirsiniz, ancak kış aylarında pek lezzetli olmadığı gibi, çorbanızda da ekşimsi bir tat oluşturacaktır, benden söylemesi ;)

Malzemeler:
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
• 2-3 çorba kaşığı dolusu tereyağ
• 3 çorba kaşığı tepeleme un
• 1 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
• 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası (arzuya göre bir kısmını acı biber salçası kullanabilirsiniz)
• 3 su bardağı sıcak su (kontrollü ilave edin)
• tuz
• karabiber

Üzeri için:
• Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:
• Tereyağ ve  sıvıyağını birlikte tencereye alın, unu ekleyin ve kısık ateşte iyice kavurun.
• Un kokusunu vermeye başlayınca salçaları hızlıca ilave edin, eğer çorbanıza domates ilave etmek isterseniz bu aşamada rendelenmiş domatesleri ilave edebilirsiniz.
• salçayı iyice karıştırdıktan sonra, tel çırpıcı ile topak topak olmaması için hızlıca karıştırarak sütü ve suyun yarısını yavaşca ilave edin, 
• Çorbanın kıvamını kendi arzunuza göre sıcak su ilavesi ile ayarlayabilirsiniz.
• Tuz ve karabiber kontrolünden sonra en az bir 10 dakika kadar pişirin.
• üzerine kaşar peyniri rendesi ile servis yapın.
Afiyet olsun.
DE

Not: Çorbanız topaklanırsa tel süzgeç veya blendır kullanabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder