29 Şubat 2016 Pazartesi

Yoğurtlu Brüksel Lahanası

Merhaba,

Brüksel lahanası tam bir sağlık kaynağıdır. A vitamini eksikliği, kalp damar sağlığı, kemik kaybı, kolon kanserini önleyici, demir eksikliğine karşı koruyucu özellikler taşıyan inanılmaz besleyici ve sağlıklı bir sebzedir.
Gelelim yoğurtlu brüksel lahanası tarifine.

Malzemeler:
• 1 paket brüksel lahanası (yaklaşık yarım kilo kadar)
• 250-300 gram süzme yoğurt
• 1-2 diş sarımsak
• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• çörek otu
• kırmızı pul biber

Yapılışı:
• Brüksel lahanasının baş kısımlarını kesip, üstteki kabuklarını ayıklayıp iyice yıkayın.
• Brüksel lahanasını isterseniz bütün, isterseniz boyuna ikiye bölerek kullanabilirsiniz. Ben bütün olarak buharda pişirdim. Siz eğer haşlayacaksanız tuzlu suda en az 10-15 dakika kadar haşlayın. Pişen lahanaları daha önce hazırladığınız soğuk, buzlu suda 1-2 dakika şoklamalısınız. Sonra da süzgeçe alın ve süzün.
• Diğer taraftan sarımsakları ezin, yoğurt ve tuzla karıştırın.
• Süzülen veya buharda pişirdiğiniz brüksel lahanası servis tabağına alın ve  üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin.
• Üzeri için ise zeytinyağ, kırmızı pul biber ve çörek otunu (ben çörek otunu sahanda öğüterek kullandım) ile servis edin.
Afiyet olsun.
DE

Not: isterseniz buharda pişen veya haşlayarak pişirdiğiniz brüksel lahanalarını zeytinyağ koyduğunuz tavada sadece 1-2 dakika soteleyip de servis tabağına alabilirsiniz. Sonrasında sarımsaklı yoğurt ilavesi yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder