8 Nisan 2018 Pazar

Avokadolu Somon Tartar

Merhaba,

İstanbuldayken İstavrit, Montrealdeyken somon balığı vazgeçilmezlerimdendir.
Bugün sizlerle ilk kez somon tartar paylaşıyorum; Avokadolu Somon Tartar. 
Eğer bıçağınız keskinse, somon tartar yapımı inanılmaz kolay. Çünkü buradaki en önemli nokta çiğ kullanacağımız balığın olabildiğince ince kesilmesi. 
Somon Tartarın en temel malzemesi tuz, limon ve zeytinyağıdır. Ancak damak zevkinize göre dilediğiniz, baharat ve otlarla zengileştirebilirsiniz.Frenk soğanı, taze soğan, kişniş, dereotu, kırmızı soğan, biber, kapari, salatalık, peynir vb ilave edebilirsiniz. 
Tarifimize gelecek olursak;
Malzemeler;
* 300 gram somon fileto (derisiz ve kılçıksız)
* 1 adet avokado
* 1 adet misket limon veya sarı limon
* 2- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4-5 dal maydanoz
* tuz
* az karabiber (arzuya göre)

Yapılışı;

*Somonları olabildiğince küçük küp şeklinde doğrayın ve geniş bir kaba alın.
* Avokadoyu aynı büyüklükte küp şeklinde kesin ve somonların üzerine alın. 
* Kıyılmış maydanoz ilavesini yapın.
* En son limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ekleyin ve hepsini karıştırın.
Arzu ederseniz 1 tatlı kaşığı limon rendesi ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder